Bursa'da "cinsel Istismar" Davası

Bursa'da 2010 yılında, 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundukları, gece kulübünde çalıştırdıkları iddiasıyla yargılanan 11 sanıktan 8'ine 4 ile 18

Bursa'da 2010 yılında, 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundukları, gece kulübünde çalıştırdıkları iddiasıyla yargılanan 11 sanıktan 8'ine 4 ile 18 yıl arasında çeşitli hapis cezaları verildi.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında "çocuğun cinsel istismarı", "insan ticareti" ile "fuhşa aracılık ve teşvik" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar R.Ö. ve C.A. ile başka bir suçtan tutuklu M.K. ile tutuksuz sanıklar A.G. ve M.D. hazır bulundu. Diğer tutuksuz 6 sanık ise duruşmaya katılmadı. Sanıklar, son sözünde beraatlarını istedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan R.Ö'ye "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "çocuğu fuhuş için teşvik etmek" suçlarından 12 yıl 6 ay, C.A'ya ise cebir ve tehdit kullanarak birden fazla "çocuğu fuhuş için teşvik etmek" suçundan 18 yıl hapis ve 36 bin lira adli para cezası verdi.

Tutuksuz sanıklardan A.G'ye "cebir ve şiddet kullanarak çocuğun birden fazla kez nitelikli cinsel istismarı" suçundan 15 yıl hapis cezası vererek sanığın tutuklanmasına hükmetti. N.D'ye "çocuğun basit cinsel istismarı" suçundan 4 yıl, İ.Ç'ye "insan ticareti", İ.K. ve Ö.G'ye "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 6'şar yıl 8'er ay, M.T'ye ise "çocuğun basit cinsel istismarı" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Heyet ayrıca, tutuksuz sanıklar C.P, M.D. ve M.K'nın ise üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

Merkez Osmangazi ilçesinde oturan ailesinin yanından kaçan 14 yaşındaki G.A'ya bir eve kilitlenerek 45 gün boyunca cinsel istismarda bulunulduğu ve gece kulübünde çalıştırıldığı iddia edilmişti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: