Bursa'da deprem hazırlıkları

Bursa'da bulunan Türkiye'nin en modern ve kapsamlı Afet Yönetim Merkezi'nin muhtemel bir afete karşı eksikliklerinin tamamlandığı bildirildi. Kızılay'ın 5 bin çadır göndereceğini açıklamasından sonra Tofaş da, 2'si tam donanımlı 7 Doblo marka aracı Afet Yönetim Merkezi'ne bağışladı.

Bursa'nın Küçükbalıklı Mahallesi'nde 72 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan Afet Yönetim Merkezi'ne Tofaş, 2'si tam donanımlı toplam 7 Dolbo marka aracı törenle teslim etti. Törene Bursa Valisi Ali Fuat Güven, Tofaş Endüstriyel İlişkiler Direktörü Margiaria, Tofaş İşletme Müdürü Savaş Arıkan, Bursa Afet Derneği yöneticileri ve çok sayıda işadamı katıldı. 17 Ağustos'un acı ve dehşet günlerini kimsenin hatırlamak istemediğini söyleyen Vali Ali Fuat Güven, "Bu acı dolu günleri konuştuğumuzda bir çoğumuz yine hüzünleniyor. Ama televizyonlarda enkaz altında bir kürek isteyen, el feneri için pil arayan ve dahası kendisine uzanılacak bir yardım eli bekleyen insan manzaralarını unutmak mümkün değil. 17 Ağustos'a her yönümüzle hazırlıksız yakalandık. Fakat biz bu acı dolu günlerden ders çıkardık. Bu tip felaketlerdeki koordinasyonsuzluğu giderdik, gerekli olan ekip ve ekipmanları tamamladık. En kötü senaryoyu düşünerek, Bursa'ya dünyada eşi olmayan bir tesis kazandırdık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Merkezde arama ve kurtarma konusunda bugüne kadar 20 bin vatandaşa eğitim verildiğinin altını çizen Vali Güven, "Arama ve kurtarma konusunda sadece burada görev yapan insanlar değil, mahalle mahalle, sokak sokak bu eğitimleri vererek bütün Bursalılar'ı bu konuda bilinçlendireceğiz. Böyle bir felakette yardımın en kısa sürede olay yerine ulaşması can kaybını çok aza indirecektir" dedi.

Vali Güven, kısa sürede sayıları 150'ye ulaşacak, aralarında yabancı dil bilen arama ve kurtarma ekibinin dünyanın her yerindeki afetlerde yardıma hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Tofaş Endüstriyel İlişkiler Direktörü Margiaria ise 17 Ağustos'ta Brezilya'da olduğunu fakat televizyonlarda enkaz altında yardım bekleyen insan manzaralarını hala unutamadığını söyledi. Türkiye'ye geldikten sonra Tofaş'ın Bursa ile bütünleştiğini gördüğünü ifade eden Margiaria, "Eğitim, kültürel ve sağlık yönünde Tofaş olarak yardımlarımız devam edecektir" dedi. Konuşmaların ardından araçların Afet Yönetim Merkezi'ne teslimi için devir teslim töreni düzenlendi. Daha sonra Afet Yönetim Merkezi'ni gezen davetliler, tesise hayran kaldıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: