Bursa’da gençlik iksiri yeni termal su kaynağı bulundu

Termal su kaynakları ile ünlü Bursa’nın İnegöl ilçesinde, gençleştirici mineraller bakımından yana çok zengin yeni...

Termal su kaynakları ile ünlü Bursa’nın İnegöl ilçesinde, gençleştirici mineraller bakımından yana çok zengin yeni bir termal kaynak bulundu.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, İnegöl ilçesine bağlı Hamidiye Köyü'nde gençleştirici mineraller taşıyan yeni bir sıcak su kaynağının bulunduğunu bildirdi. Vali Şahabettin Harput, İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel ve Bursa Jeotermal AŞ Genel Müdürü Hasan Aydın ile birlikte İnegöl’e 17 km uzaklıktaki Hamidiye Köyü'nün Cihan mevkiindeki sıcak su kaynağında incelemede bulundu. Vali Harput, burada yaptığı konuşmada, “Hamidiye Köyü'nde sıcak su ve soğuk suyun bir arada bulunduğu bir bölgedeyiz. Bunların arasındaki mesafe 10 metre.” dedi.

Reklam
Reklam

Burada bulunan güzellikleri, bilimi ve teknolojiyi kullanarak insanların hizmetine sunmak istediklerini anlatan Vali Harput, “Özellikle son yıllarda termal konusunda Bursamızın büyük bir hareket başlattığını biliyoruz. İnsanların son yıllarda yaşlanan dünyanın sağlıklı, genç ve dinç kalması konusu da dünyanın bir numaralı gündemini oluşturuyor. Şu anda bu suyumuzun son değerlerine baktığımızda kükürtlü bölgesindeki su ile eşdeğer özelliğe sahip.” diye konuştu.
Burada çıkan suyun diğer kaynaklara göre daha gençleştirici mineraller taşıdığının altını çizen Vali Şahabettin Harput, “Bu çıkan sonuçlar, burasının ayrı bir değerinin olduğunu ortaya koymaktadır. Valilik olarak İl Özel İdaremizin imkanlarını da kullanmak suretiyle buradaki suyun bütün Türkiye’nin hizmetine sunacak şekilde değerlendirilmesi için bu sene bir harekete geçeceğiz. Böylece bölgemizdeki bu güzelliğin her yönüyle herkesin yararlanmasını sağlayacak ve bu güzelliği herkesle paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz