Bursa'da, "Güvenli Yaşam İlkeleri" Semineri-İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli PolislikŞube Müdürü Kubilay: "Polis, Tek Başına Olaylardasadece Yüzde 15 Oranında Başarı Sağlar. Ancakvatandaşların Ve Kurumların Katkısıyla Bu Oranyüzde 70'e Çıkıyor"

Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) akademisyenlere yönelik "Güvenli Yaşam İlkeleri" konulu seminer düzenlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) akademisyenlere yönelik "Güvenli Yaşam İlkeleri" konulu seminer düzenlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Murat Kubilay, Rektörlük Binası A Salonu'nda düzenlenen seminerde, hırsızlara karşı alınacak önlemlere dikkat çekti.

Araç ya da ev camlarının önüne hırsızları cezbedici eşyalar bırakılmaması gerektiğini ifade eden Kubilay, şöyle konuştu:

"Evlerin birinci, ikinci kat balkon ve pencereleri kilitleri sağlam ve demir olmalıdır. Kapılarda çift kilit bulundurulmasını gerekir. Geceleri evlerinizin kapı arkalarına emniyet zinciri takılmasına dikkat edin. Evlerinizi kısa süreli olarak terk edeceğiniz zaman, bilhassa geceleri bir lambanın yanık kalmasına, apartman kapılarının muntazam ve sağlam olmasına, gerektiğinde zil tertibatı takılmasına önem gösterin. Apartmana giren yabancı şahısları takip edin, sokak lambalarının yanık olup olmadığına dikkat edin. İş yerinizin kapılarına sağlam kilit takın ve camlarınızı demirli kepenklerle muhafaza altına alın. İşe alacağınız şahıslar hakkında ön bilgi sahibi olmak için geçmişleri hakkında bilgi toplayın. Herhangi bir olay anında en yakın karakola bilgi verin. Otomobilinizi park ettiğinizde içerisinde ehliyet, ruhsat, para ve kıymetli evrak bulundurmayın. Evlerin pencerelerinin önüne bırakılan eşyalar da hırsızların eve girmesine sebep olur" dedi.

Reklam
Reklam

Kubilay, toplum bilincinin oluşması için sadece üniversitelerle değil, kamu kurum ve kuruluşlarıyla da iletişim içerisinde olduklarını anımsatarak, "Polis tek başına olaylarda sadece yüzde 15 oranında başarı sağlar. Ancak vatandaşların ve kurumların katkısıyla bu oran yüze 70'e çıkıyor. Arada çok büyük bir fark var. Bu sebeple biz herkesten destek istiyoruz" dedi.

Muhabir: Doğukan Altınay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: