Bursa'da Heykel-Garaj Tramvay Hattı Temel Atma Töreni

Garaj (T1)" şehiriçi tramvay hattının temeli törenle atıldı.

Garaj (T1)" şehiriçi tramvay hattının temeli törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yazılı açıklamasına göre, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, hattın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, gelişmiş ülkelerin 100 yıl önce hayata geçirdiği ve günümüzde de geliştirerek kullanmaya devam ettikleri toplu ulaşım sistemlerini Bursa'ya getirdiklerini söyledi.

Yıllarca denenen sistemleri kente kazandırdıklarını, yeni bir icat çıkarmadıklarını vurgulayan Altepe, kent içi tramvay hatlarının yapımında engellenmelerle karşılaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu projeyle ilgili Anıtlar Kurulu onayları ve DLH onayları alındı. Buna rağmen projede bir eksik aramanın anlamı yok. Biz Bursa'ya çağ atlatmaya çalışıyoruz. Burada 100 yıllık hayal gerçekleşiyor. Bunu engellemeye çalışmak züldür, ayıptır. Gerçekten Bursa'yı seven destek olur, köstek olmaz. Bu hattın yapımı ile birlikte Bursa'ya 26,5 kilometrelik raylı sistemi bir dönemde kazandırmış olacağız. Heykel-Garaj hattı ile entegre olarak planlanan Kanalboyu, Terminal ve eski Yalova yolu hatlarıyla ilgili proje çalışmalar da sürüyor. Bu tempoyla gidilirse Terminal hattı ile ilgili çalışmaları da bu dönem başlatabileceğiz."

Sözkonusu hattın geçeceği güzergahın şehiriçi trafiği için sıkıntılı bir bölge olduğunu dile getiren Altepe, "Çalışmaları kısa zamanda bitirip, vatandaşlara ve sürücülere fazla bir sıkıntı yaşatmayacağız. Projeyi 10 aydan daha kısa zamanda bitirmek için gerekli her türlü çalışmayı önceden yaptık. Raylar ve gerekli teknik malzemelerle ilgili siparişleri daha önceden vermiştik. Raylarımız gelir gelmez de inşaatı başlattık. Biz Bursa'ya zaman kaybettirmek istemiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa'nın kara, hava ve deniz yolu ulaşım ağının genişlemesi için yoğun çalışma içinde olduklarını belirten Altepe, "Kara ulaşımında genişletilen ve yeni açılan yol uzunluğu 330 kilometreye ulaştı. Deniz ulaşımında ise iskelelerle ilgili sözleşmeleri imzalamak üzereyiz. Kısa zamanda Bursa-İstanbul arasında yolcu taşımaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

-"Trafik rahatlayacak"-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da 5 yılda 5 otopark hedefi ile yola çıktıklarını ve bunlardan 4'ünü tamamladıklarını dile getirerek, "Ancak yeni talep ve ihtiyaçlarla bu sayı 9'a çıktı. Bunun yanında çıkmak sokaklar ve yeni caddelerin açılması yönündeki çalışmalarımız sürüyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan tramvay hattı da özellikle merkezdeki ulaşımı rahat bir konuma getirecek. Trafik rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve beraberindeki protokol üyeleri, hattın temelini attı. Altepe, Milletvekili İsmet Su ve ilçe belediye başkanları daha sonra raylardaki ilk vidayı sıktı.

Reklam
Reklam

Törene, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve çok sayıda davetli katıldı.

Stadyum Caddesi- Altıparmak Caddesi- Atatürk Caddesi- Heykel- İnönü Caddesi-Kıbrıs Şehitleri Caddesi- Kent Meydanı- Darmstad Caddesi'ni kapsayan hattaki güzergah boyunca 13 istasyon yer alacak.

1 atölye binası, 2 depo yolu, 2 atölye yolu, 15 makas, 1 kruvazman, 3 trafo binası imalatı gerçekleştirilecek olan hat boyunca ayrıca Cumhuriyet Caddesi tramvay hattı ile kesişen bölgede özel raylı sistem çalışması yapılacak.

Muhabir: Metin Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz