Bursa'da holigan tatbikatı

BURSA (İHA) - Turkcell Süper Lig'de maçlar bu hafta başlarken, çevik kuvvet ekipleri de düzenlenen tatbikatta toplumsal olaylara ve maçlara hazır olduğunu gösterdi. Robocoplar, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bahçesindeki tatbikatta kendilerine taş atan holiganları zor kullanarak gözaltına aldı.

Tribünlerde yaşanan holigan terörünün önüne geçmek için, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün çevik polisleri, gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Ligin açılışıyla birlikte temsili bir holigan grubuna müdahale eden polis, tribünlerde yaşanacak muhtemel olaylara "anında müdahaleye hazırız" mesajı verdi.

Reklam
Reklam

Senaryo gereği slogan atan bir grup holigan, tahta ve taşları özel time atmaya başlayınca ortalık karıştı. İlk olarak çatı pozisyonuna girerek atılan cisimlerin etkisini ortadan kaldıran polis, daha sonra çemberle holiganları kıstırdı. Çemberin içinde kalan holiganlar bir yere kaçamazken, fanatikleri gözaltına almak kolay olmadı.

Forma giyip tezahürat yapan temsili holiganların da polis olduğu tatbikattaki gözaltı sahneleri gerçeğini aratmadı. Polise direnen holiganlar, özel timin gözaltına alma teknikleri karşısında çaresiz kaldı. Yaka paça gözaltına alınan holiganlar, minibüse bindirilip karakola götürüldü.

Bursa'da toplumsal olaylara müdahale amaçlı kurulan 447 kişilik çevik kuvvet timi, maçların yanı sıra konser, miting ve toplumsal olaylarda görev yapıyor.