Bursa'da Inşaat Işçisinin Öldürülmesi Davasında Karar

Merkez Osmangazi ilçesinde, 2008 yılında inşaat işçisinin silahla öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan 7 sanıktan ikisine ağırlaştırılmış müebbet, birine 20 yıl

Merkez Osmangazi ilçesinde, 2008 yılında inşaat işçisinin silahla öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan 7 sanıktan ikisine ağırlaştırılmış müebbet, birine 20 yıl hapis cezaları verildi ve diğer sanıklar beraat ettirildi.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar İlhan Kandemir, Sertif Kandemir ve Yusuf Akbalık hazır bulundu. Tutuksuz 4 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Son savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, İlhan Kandemir ve Sertif Kandemir'e, "kan gütme saikiyle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Yusuf Akbalık'a, "kan gütme saikiyle adam öldürmeye iştirak" suçundan 20 yıl hapis cezaları verildiğini, tutuksuz sanıkların ise beraat ettirildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

-Olay-

İnşaat işçisi 39 yaşındaki Turgut Taşdemir, 2 Temmuz 2008'de, evine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Celal Bayar İlköğretim Okulu civarında yürürken yanına yaklaşan 16 GA 454 plakalı otomobilden inen bir kişinin silahlı saldırısına uğramış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Polisin yaptığı araştırmada, Taşdemir'in bu olaydan 9 ay önce de silahlı saldırıya uğradığı ancak yaralı kurtulduğu belirlenmişti.

Taşdemir'in, 50 yıl öncesine dayanan kan davası nedeniyle öldürüldüğü iddiası doğrultusunda gözaltına alınan şüpheli İlhan Kandemir ile ona yardımcı olduğu öne sürülen Sertif Kandemir ve Yusuf Akbalık, mahkemece tutuklanmıştı.

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: