Bursa'da kar kazaları

BURSA (İHA) - Bursa'da sabaha karşı etkisini artıran yoğun kar yağışıyla birlikte yollar karla kaplanırken, işyerine gitmek isteyen vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı.

Özellikle sabah saatlerinde donma olayıyla kar yağışı birleşince, tuzlama ekiplerinin yetersiz kalmasıyla birçok noktada trafik sıkışıklığı meydana geldi.
Trafik Şubesi ekipleri sabah erken saatlerde Bursa şehir içinde seyredecek araçlara zincir takma mecburiyeti getirdi. Belediye ekiplerinin güçlendirilmesi ve sabah mesai saatiyle birlikte karayolları ekiplerinin de çalışmaya başlaması, şehir içindeki ulaşımı rahatlattı. Ancak buzlu kaldırımda kayan bir yaya ile alt geçit karla kaplı olduğu için yolun karşısına karayolundan geçen yaşlı bir kadın yolda seyreden araçların çarpması neticesi hafif yaralandı. Gökdere Bulvarında Ayşe Taylan isimli bir kadın, yolda yürürken düşünce, yoldan geçen bir otobüs kadına çarptı. Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Taylan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Ankara Asfaltı Hal Kavşağı yakınlarındaki alt geçidin merdivenleri karla kaplı olduğu için caddeden yolun karşısına geçmek isteyen 65 yaşındaki Zehra Aykaç'a, karla kaplı zeminde yavaş seyreden Okan Özmul idaresindeki 16 5074 plakalı servis minibüsü çarptı. Sol kaburgalarında kırık meydana gelen yaşlı kadın 112 Acil Ambulansı ile Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehir merkezinde sabah saatlerinde trafik ekiplerinin 30 maddi hasarlı kazaya baktığı öğrenildi. Yalova Yolu, Ankara Yolu ve İzmir Yolu'ndaki rampalarda kar ve buz sebebiyle sabah saatlerinde zor anlar yaşayan sürücüler, belediye ve karayolları ekiplerinin gece yeterli tuzlama yapmamalarından şikayet etti.

Reklam
Reklam

SSK Şevket Yılmaz Hastanesi'nde rampa olan bahçeye çıkmakta araçların zorlandığı görüldü. Gece devam eden yoğun kar yağışı sonrasında Atatürk Caddesi'nde karlı kaplı zeminde yolda kalan bir ambulansın hastası, başka bir noktadan gelen zincirli ambulansa aktarılarak hastaneye gönderildi. Dolmuş ve taksi sürücülerinin de sabah saatlerinde rampalı caddelerde güçlükle yol aldıkları görüldü.