Bursa'da Kentsel Dönüşüm Gecikmeli Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 10 gün önce 33 ilde startı verilen kentsel dönüşüm yıkımları...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 10 gün önce 33 ilde startı verilen kentsel dönüşüm yıkımları Bursa'da başladı. '6306 Sayılı Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' kapsamında, afet riski altındaki alanların dönüşümü için öncelikle kamu binalarının yıkımı yapılıyor.

Hüdavendigar Mahallesi hastane yokuşundaki Maliye Bakanlığı'na ait lojmanlarının yıkımı Maliye ile Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında lojmanların devri konusunda anlaşma yapılamadığı için gecikmeli olarak bugün başladı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Vargın, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri İzleme ve Takip Daire Başkanı Adnan Malkoç, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın katılımıyla başladı. 7 katlı binanın üstünde bulunan iki iş makinesi, binayı yukarıdan aşağıya doğru yıkmaya başladı.

Reklam
Reklam

Yıkım töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'da yıkılacak bina sayısının netleşmediğini söyledi. Hangi mahallede hangi evlerin ya da kamu binalarının yıkılacağının tam olarak tespit edilmediğini belirten Vali Harput, "Ancak çalışmaların başladı. 27 dairenin bulunduğu binayı yıkacağız. Ardından Bakanlıktan gelen arkadaşlarımız ve Bursa'nın yöneticileri Bursa'daki kentsel dönüşümü masaya yatıracağız. Bursa'da yıkılması kesinleşen binaların tespiti yapılmadı. Tespit çalışmaları uzun bir zaman alacak. Bir taraftan deprem konusundaki hepimizin en önemli hassasiyetinin ortadan kalkması lazım. Bursa'nın kimliğinin yeniden Bursa'ya kazandırılması, trafiği iyi işleyen düzenli bir şehir hedefliyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz