Bursa'da "Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli" Semineri

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü ile Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Şehircilik Akademisi işbirliğiyle yarın, Bursa'da "Kentsel Dönüşümde

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü ile Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Şehircilik Akademisi işbirliğiyle yarın, Bursa'da "Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli" semineri düzenlenecek.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın'ın katkılarıyla ve Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Güngör'ün ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde saat 14.00'da düzenlenecek seminere, Harvard Üniversitesi öğretim üyesi ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Charles Waldheim ve Texas Üniversitesi Mimarlık Okulu Dekanı Prof. Dr. Frederick Steiner katılacak.

Reklam
Reklam

Seminerin moderatörlüğünü de Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şükran Şahin yapacak.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmangazi Belediyesi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde afetlerin tehdit etmediği ve yaşanabilir bir gelecek için çalıştıklarını bildirdi.

Kentlerin ve çevrenin sağlıklı ve risklerden uzak şekilde yeniden planlanması amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Çabuk, "Deprem riski altındaki büyükşehirlerimizden biri olan Bursa'nın geleceği için en doğru çözümlerin üretilmesi kapsamında enstitümüz ve Osmangazi Belediyesi Şehircilik Akademisi, ABD'den iki değerli konuşmacının katılımıyla önemli bir seminer gerçekleştirecek" dedi.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: