Bursa’da korkutan orman yangınları

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü kontrol sahası dâhilinde nem oranının yüzde 20’lere düşmesi sonucu son bir...

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü kontrol sahası dâhilinde nem oranının yüzde 20’lere düşmesi sonucu son bir haftada 3 ayrı yerde orman yangını çıktı. Yangınlar, ekiplerin zamanında müdahalesi sonucu kısa sürede kontrol alanı alandı.
Orhangazi ilçesi Çakırlı beldesi ile Keramet köyü arasındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgârında etkisi ile kısa sürede büyüyen yangına, ilk müdahale 3 helikopter, 1 amfibik yangın söndürme uçağı, 6 arozöz, 1 su ikmal aracı, 2 dozer ile diğer söndürme araçları ve teknik eleman, memur ve işçi olmak üzere 62 personel katıldı.
Ayrıca çevre belediyelerden itfaiye aracı ve traktörleriyle köylüler de söndürme çalışmalarına destek verdi. Orman Bölge Müdürü Köksal Coşkun da yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Yoğun çalışmaların ardından 5 saat sonra söndürülen yangında, 2 hektarlık fıstık çamı ağaçlandırma sahası, 4 hektar bozuk saha yangından etkilendi.
Orhangazi yangını ile mücadele edilirken, Mudanya ilçesi Altıntaş köyü Kızılay Kampı civarında aynı saatlerde piknik ateşinden yangın çıktı. 2 arozözle müdahale edilen yangın 1,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında 0,5 hektarlık bozuk kızılçam sahası zarar gördü.
Aynı gün akşam saatlerinde Gemlik İlçesi Devlet Hastanesi arkasında bozuk orman alanında yine piknik ateşinden çıktığı tahmin edilen yangın, korkuttu. 2 helikopter, 2 arozözle müdahale edilerek 2 saatte söndürülebilen yangında bir hektarlık alan tarip oldu.

Reklam
Reklam

Orman Bölge Müdürü Köksal Coşkun, Basra üzerinden gelen ve halk arasında çöl sıcaklıkları olarak tabir edilen sıcak hava dalgasının Türkiye'yi etkisi altına aldığını hatırlattı.
Bu mevsimde orman yangını riskinin çok yükseldiğini belirten Coşkun, "Vatandaşlarımızın yangına sebep olabilecek davranışlardan kaçınmaları, yangın çıkmasına sebep olmaları halinde 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 110. maddesi gereği 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları hususunda yargılanırlar." uyarısında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz