Bursa’da Köy Kadın Derneği Sayısı 22’yi Buldu

Bursa’da yöresel kültürlerini yaşatıp geleceğe aktarmak ve köylerine ekonomik katkı sağlamak amacıyla kurulan Köy Kadın...

Bursa’da yöresel kültürlerini yaşatıp geleceğe aktarmak ve köylerine ekonomik katkı sağlamak amacıyla kurulan Köy Kadın Derneği sayısı 22’yi buldu.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Anneler Günü kapsamında, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı-Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşayan yaşlılar ile Misi Köyünde bir araya geldi.

Nilüfer Misi Köyü Kadınları Derneği ev sahipliğinde düzenlenen ‘Anneler Günü-Bahar Yemeği’ne Vali Şahabettin Harput ve eşi Funda Harput’un yanı sıra, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra diğer kadın dernek başkanları katıldı. Anneler Günü'nün önemine vurgu yapan Vali Harput, bu önemli günlerin birlik ve beraberlik adına değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Saitabad köyü ile başlayan köy kadın derneklerinin sayısının 22’yi bulduğunu bildiren Vali Harput, bu derneklerin kendi aralarında örgütlenerek köylerinin kalkınmasına zemin hazırlayacağına dikkat çekti.
Programda huzurevinde yaşamını sürdüren toplam 293 yaşlı bayana polar şal, havlu, yazma, çorap hediye edildi. Etkinliğe sağlık problemlerinden dolayı katılamayan yaşlılara ise hediyelerini, platform üyesi kadın dernekleri tarafından özel olarak götürüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz