Bursa'da Kültür-sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Karmakarışık", "Rahvan Giden Atlılar", "Sarıpınar 1914" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Karmakarışık", "Rahvan Giden Atlılar", "Sarıpınar 1914" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği "Karmakarışık" adlı oyunun yönetmenliğini Kerem Atabeyoğlu yapıyor. İngiliz yazar Ray Cooney'in en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen "Karmakarışık", Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi günü ise saat 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Özen Yula'nın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği "Rahvan Giden Atlılar"ın ise dekoru ve kostümlerini Başak Özdoğan, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor. Ömer Naci Topcu, Emre Işık, Ozan Sargın'ın rol aldığı oyunda, "Hayat, rahvan giden atlarla yapılan bir yolculuk değil, vahşi, yağız bir atın üstünde çıkılan, her an düşme tehlikesiyle yaşanacak, tedirginlik verici bir koşudur" mesajı işleniyor.

Reklam
Reklam

Oyun, Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve cumartesi saat 18.00'de sahneye konulacak.

Reşat Nuri Güntekin'in "Değirmen" adlı romanından Turgut Özakman'ın uyarladığı ve Mustafa Kurt'un yönettiği "Sarıpınar 1914" adlı oyunda, Kamil Korunan, Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Bora Özkula, Harun Türköz, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Erkan Erdem ve Ahmet Somers rol alıyor. Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostümleri Özge Akarsu, ışık düzeni Yakup Çartık'a ait oyunda, 1914'te Osmanlı Devleti döneminde, yöneten ve yönetilenlerin kopmuşluğu, sorunlara yabancılaşılması, gülmece ve iğneleyici bir dille anlatıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 11 ve 12 Aralık tarihlerinde saat 20.00'de seyirciyle buluşacak.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 9 ve 11 Aralık günleri saat 14.00'te sahneye konulacak.

Reklam
Reklam

-Bursa Şehir Tiyatrosu-

Tarık Buğra'nın yazdığı, Mustafa Sekmen'in yönettiği "Osmancık"ın dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. 36 kişinin rol aldığı "Osmancık" oyunu, Osman Gazi'nin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı devletinin kuruluşunu konu alıyor.

Oyun Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi günü ise saat 14.00'te sahnelenecek.

Şehir Tiyatrosu ayrıca, "Karagöz Dadım Olsana" adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özeren'in yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ve 14.00'te, cumartesi ise saat 12.00'de Karagöz Müzesi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: