Bursa’da Nevruz Coşkuyla Kutlandı

Bursa’da Nevruz coşkusu yaşandı. Kent Meydanı’ndaki ateşten atlama sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Bursa Valiliği...

Bursa’da Nevruz coşkusu yaşandı. Kent Meydanı’ndaki ateşten atlama sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bursa Valiliği himayesindeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan tertip komitesi tarafından düzenlenen Nevruz etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Tertip komitesi ve bir grup öğrenci Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti. Harput, tertip komitesi üyesiyle yumurta tokuşturdu. Vali Harput, “Nevruz; kardeşliktir” dedi.

Valilik ziyaretinin ardından mehter takımı eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, Kapalı Çarşı’dan geçti. Çarşıda, mehterli yürüyüş esnafların alkışları arasında gerçekleşti. Kent Meydanı’ndaki kutlamalarda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, “Nevruz; kardeşlik ve berekettir. Birlikte olma günüdür. Nevruz; baharın müjdecisidir. Milli ve dini bayramları kutladığımız gibi Nevruz’u da kutlamalıyız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından yakılan Nevruz ateşinden atlayan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Kutlamalara katılanlara gözleme ve Özbek pilavı ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: