Bursa'da, Parmak Izi Tespiti Için Bilimsel Araştırma Projesi

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ile "parmak izlerinin farklı yüzeylerde yaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ile "parmak izlerinin farklı yüzeylerde yaş ve cinsiyet gruplarına göre tespit edilebilme süreleri"nin araştırılmasını öngören bilimsel proje için sözleşme imzaladı.

UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite-kamu işbirliğini destekleme kapsamında, UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nce kabul edilen ve eş finansman modeliyle gerçekleştirilecek projeyle "parmak izlerinin farklı yüzeylerde yaş ve cinsiyet gruplarına göre tespit edilebilme süreleri" araştırılacak.

Reklam
Reklam

Projede ayrıca, sonradan ıslanmış gözeneksiz yüzeyler ile tuzlu su ve tatlı su ortamına maruz kalmış yüzeylerde parmak izi kalıp kalmadığı da değerlendirilecek. Proje sonuçlandığında, mahkeme ve savcılıklarca soruşturulan hırsızlık, yağma ve saldırı gibi olaylarda kimlik tespitine yönelik yapılan parmak izi incelemelerinde süre ve elverişlilik açısından adli makamlara önemli bilgiler sağlanacak, böylece adaletin yerine getirilmesinde daha hızlı ve sağlıklı kararlar verilebilecek.

UÜ Rektörlük D Salonu'ndaki proje sözleşmesi imza töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, Bursa Emniyet Müdürlüğü ile somut sorunlara çözüm bulmaya yönelik bu projenin başlangıç olduğunu belirterek, farklı konularda projelerin artarak devam edeceğine inandığını vurguladı.

Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan da literatürde parmak iziyle ilgili bu başlık altında çalışma bulunmadığını, elde edilecek sonuçların uzmanların ve adli makamların sorun çözmesinde kolaylık sağlayacağını belirtti.

Reklam
Reklam

UÜ Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Aslı Hockenberger de İl Emniyet Müdürlüğü'yle proje yazma eğitimleriyle başlayan işbirliğinin artık proje bazlı hale dönüştüğünü, bunun önümüzdeki günlerde daha da artacağının işaretlerini aldıklarını kaydederek, "Üniversite olarak, bilgimizi ortak projelerde paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Proje sözleşmesini, UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, UÜ adına proje yürütücüsü Prof. Dr. Recep Fedakar, Emniyet Müdürlüğü adına proje yürütücüsü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Habib Güzel imzaladı.

Muhabir: Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: