Bursa'da Polis Memurları Yaptıkları Işe Göre Puan Alıp Ödüllendiriliyor

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polislere, her suç türüne göre puan uygulaması...

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polislere, her suç türüne göre puan uygulaması başlatıldı. Altı aylık sürede en yüksek puanı toplayan üç polis memuruna Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, akıllı telefon, hediye çeki ve plaketle ödüllendirdi.

Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, polisleri motive etmek amacıyla ilginç bir yöntem geliştirdi. 'Personel Puanlama Sistemi' geliştiren Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'evden hırsızlık, işyerinden hırsızlık, kaçak sigara, cinayet, gasp, yaralama' gibi suç türleri için ayrı ayrı puan belirleyerek, suça karışan zanlıları yakalayan polis memurlarına puan vermeye başladı. Sistemin başlamasıyla birlikte polis memurları en yüksek puanı almak için adeta birbirleriyle yarışmaya başladı. 6 aylık puanlama sistemine göre en fazla puanı alan polis memurları İsa Ünal, Suat İşler ve Ömer Kara, piyasa değeri bin 500 TL olan akıllı cep telefonu ve alışveriş çekinin sahibi oldu. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, başarılı polisleri tebrik etti.

Reklam
Reklam

Osmangazi Asayiş Büro Amirliği’nin kaçak sigarayla ilgili mücadelesine katkı sağlayan polisler de başarı plaketiyle ödüllendirildi. Kaçak sigarayla mücadele için oluşturulan 10 kişilik sigara timleri 1 yıl içinde 150 bin 204 adet gümrük kaçağı sigara, 150 kilo da tütün ele geçirdi. Sigaraların toplam piyasa değerinin 500 bin TL olduğu öğrenilirken, kaçak sigarayla mücadele eden 10 polis memuruna da ödül verildi. Ödül töreninde konuşan Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, insanların basit gibi gördüğü olayların zamanla büyüdüğünü hatırlatarak polis memurlarına öğüt verdi. "Küçük şeylerle uğraşın ki o sorun büyümeden ortadan kalksın" diyen Kahya, polis memurlarının bir birlerini kırmadan rekabet etmelerinin başarı oranlarını daha da artıracağını söyledi. Bir yılda yakalanan kaçak sigara miktarına ve bunun piyasa değerine dikkat çeken Osmangazi Asayiş Büro Emniyet Amiri Tunç Kuş, polislerin özverili çalışmalarının takdir edildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: