Bursa'da "Ramazan Erzak Paketi" Denetimi

Bursa'da, tüketicilerin yanıltılmaması ve halk sağlığının korunması için Ramazan erzak paketleri hazırlayan firmaların denetlendiği bildirildi.

Bursa'da, tüketicilerin yanıltılmaması ve halk sağlığının korunması için Ramazan erzak paketleri hazırlayan firmaların denetlendiği bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, açıklamasında, kontrollerin alışveriş merkezleri, marketler ve gıda toptancılar sitesi gibi yoğun ilgi gören merkezlerde yapıldığını, Ramazan ayı boyunca artırılan gıda denetimlerinin yıl boyunca planlı olarak sürdürüleceğini belirtti.

Çelik, şunları kaydetti:

"Denetimler esnasında hazırlanan erzak paketlerindeki ürünlerin bakanlık tarafından kayıtlı veya üretim izinli olup olmadıkları, son kullanma tarihleri, muhafaza sıcaklıkları ve etiketleri incelenmekte olup, organoleptik muayeneler sonucunda, riskli görülen ürün gruplarından Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olup olmadıklarını belirlemek amacıyla numuneler alınmaktadır."

Reklam
Reklam

Tüketicilerin de alışveriş esnasında, satın alacakları gıdaların son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri, ambalajlı ve etiketli, ambalajı zarar görmemiş gıdaları satın almaları, açıkta ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen gıdaları almamaları hususunda titizlik göstermeleri gerektiğini ifade eden Çelik, satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketicilerin "Alo 174 Gıda Hattı"nı arayarak ihbarda bulunabileceklerini bildirdi.

Muhabir: Bursa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: