Bursa'da Raylı Sistem Çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin raylı sistemi açısından en iyi dönemde olduklarını belirterek, raylı sistemde 4 yılda, geride

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin raylı sistemi açısından en iyi dönemde olduklarını belirterek, raylı sistemde 4 yılda, geride kalan 20 yılı aşkın çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Altepe, heykel garaj T1 tramvay hattına rayları döşeyen yüklenici firma Comsa Yönetim Kurulu Başkanı Jose Miarnau Montserrat ile firmanın yapım işleri direktörü Antonio Blanco, yardımcısı Juan Antonio Ensena ve altyapı limited direktörü Marcos Aguilar'ı ağırladı.

Bursa'da raylı sistem yatırımlarına çok önem verdiklerini, kentin, raylı sistemlerle anılan önemli marka bir şehir olduğunu bildiren Altepe, T1 tramvay hattı projesinin, Bursa'nın en önemli projelerinden olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Şehir merkezine ilk defa tramvay hatlarının döşendiğini ifade eden Altepe, "Bunu da Comsa ile başlattık, ilk çalışmamız güzel olursa, bundan sonrakiler de aynı hızla devam edecek. Deneyimli ve dünyanın farklı ülkelerinde pek çok iş yapmış bir firmayla çalışmak bizim için avantaj. Yapılan iş hassas bir iş. En iyi şekilde tamamlayıp vatandaşlarımızın memnun olmasını istiyoruz" dedi.

Tramvay hatlarının ilerleyen zamanlarda şehrin diğer bölgelerine de döşeneceğini ve projenin en kısa sürede bitirilmesini hedeflediklerini belirten Altepe, projenin, önce şehrin Kuzey bölgesi Yalova yoluna, daha sonra da kentin hem doğusu, hem de batısına taşınacağını kaydetti.

Bursalı'ların, ilk günlerde çalışmaları büyük tedirginlikle karşıladığını belirten Altepe, hat döşemede kalan kısımların tamamlanıp araçların raylarda ulaşıma başlamasıyla herkesin kendi bölgesine tramvay döşenmesi için talepte bulunacağını dile getirdi.

-"4 yılda 20 yılı aştık"-

Kentin ulaşımının raylı sistemlerle nefes alabileceğine işaret eden Altepe, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu dönem Bursa'nın raylı sistem açısından en iyi dönemi oldu. Raylı sistemde 4 yılda, geride kalan 20 yılı aşkın çalışmaları gerçekleştirdik. Bursa, raylı sistemlerle anılan önemli marka bir şehir ve bu alanda merkez olsun istiyoruz. Birçok şehir Bursa'yı izliyor. Buradaki proje tamamlandığında, bizden sonra bu işe başlayacak şehirler var. Özellikle Bursa'da başlattığımız raylı sistem vagon üretimi de, bu konuda önemli bir adım olarak Bursa'ya dikkat çekti. Bu nedenlerden dolayı raylı sistem gibi alanlarda deneyimli firmaların Bursa'da güçlü bir ayağının bulunması, o firmalar açısından da önemli birer referans olacak. Biz raylı sistemde her şey Bursa'dan çözülsün istiyoruz. Raylı sistem denince akla Bursa gelmeye başladı. Hızlı tren bogiesi seri imalatı da gelecek ay başlayacak."

Comsa Yönetim Kurulu Başkanı Montserrat da tramvay projesinin en iyi kalitede ve belirtilen zamanda bitirileceğini söyledi. Hem Bursa Büyükşehir Belediyesi hem de Bursa için projenin önemini bildiklerini belirten Montserrat, Bursa'dan çok etkilendiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Montserrat, "Şehir çok dinamik. Sırf demir yolu sektöründe değil, diğer tüm yatırımlar için de çok aktif bir şehir. Demir yolları sektöründen bakarsak eğer Bursa, diğer dünya ülkeleri gibi şehircilik teknolojisini geliştirirse çok iyi olur. Bursa'nın marka olması çok değer katar. Bu yolda da en içten desteği her zaman göstermek isteriz. 120 yılını dolduran şirketimiz, sürekli demir yolları üzerine çalışmış ve çok deneyimli bir firmadır. İlginizi çeken her konuda Bursa'ya destek olmak isteriz, işbirliğine hazırız" diye konuştu.

Belediye Başkan Altepe, daha sonra konuklarına Bursa'ya özgü hediyeler verdi.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: