Bursa'da ruhsatsız servislere sıkı denetim

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yaptıkları kontrollerde ruhsatsız taşımacılık yapan servis araçlarına...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yaptıkları kontrollerde ruhsatsız taşımacılık yapan servis araçlarına göz açtırmıyor. Yapılan kontrollerde taksi, dolmuş, minibüs servis araçları yönetmeliğinin ilgili maddesi gereği servis güzergâh izin belgesi almadan taşımacılık yapan kişilere yasal işlem uygulandı.

Yapılan denetlemeler hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mahmut Turna, kendilerine gelen şikâyetler üzerine trafik denetlemelerini artırdıklarını ifade etti. Turna, bu uygulama ile kanunlara uygun şekilde hareket eden servis taşımacılarının haklarının korunduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar toplam bin 215 araç için tutanak hazırladıklarını söyleyen Turna, bin 155 aracın izinsiz servis taşımacılığı, 36 aracın öğrenci izin belgesiz taşımacılık yaptığını ve uygulama başladığından itibaren toplam 11 adet araca idari yaptırım uygulandığını ifade etti.

Ayrıca bu araçlardan 428’inin trafikten men edildiğini bildiren Turna, denetlemeleri sıklaştıracaklarını ve sahte plaka kullanan, ya da ilçe plakalı servis araçlarıyla şehir merkezinde taşımacılık yapanlara göz açtırmayacaklarını belirtti. Denetlemelerde Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleriyle işbirliği içerisinde olduklarını belirten Turna, kendilerine desteklerinden dolayı Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: