Bursa'da Sağanak Yağmur Etkili Oldu

Bursa'nın Karacabey ve Mudanya ilçelerinde öğle saatlerinde aniden bastıran yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Karacabey'de...

Bursa'nın Karacabey ve Mudanya ilçelerinde öğle saatlerinde aniden bastıran yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Karacabey'de Yağışla birlikte meydana gelen fırtına sebebiyle ağaçlar söküldü, Mudanya'da ise cadde ve sokakları su bastı.

Karacabey ilçesinde, öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak, doluyla birlikte etkili oldu. Dolu yağışıyla etkili olan fırtına sebebiyle kenar mahallelerde su baskınları oluştu. Yeni Mahalle 275 Sokak’ta evler adeta adacıklar halinde kalırken, su basan evlerde eşyaların çoğu kullanılmaz hale geldi. Yer altı şebekesinin yetersiz kalması sebebiyle evlere dolan suları tahliye etmede yetersiz kalan vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi. Saadet Mahallesi 18 Sokak’ta ise fırtınanın şiddetiyle kopan büyük dallar Gülizar Esen’in ikamet ettiği evin ikinci katında çatıya hasar verdi. Kırılan kiremitler yüzünden çatıda çökmeler olurken evi su bastı.

Reklam
Reklam

DOLU ÇİFTÇİYİ DE VURDU

Yağışın afete dönüştüğünü belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, hasadı devam eden domateste büyük kayıp yaşandığını açıkladı. Hasar tespiti yapılamadığını belirten Karahasanoğlu, Hamidiye, Hotanlı köyleri ve Bayıraltı mevkiinden üreticilerin domates ve mısırda ciddi zarar gördükleri bilgisini aldıklarını kaydetti. Hasan Karahasanoğlu, yağışın etkisini kaybetmesinin ardından hasar tespiti yapacaklarını belirtti.

Öte yandan Mudanya'da da fırtınayla başlayan yağmur ve ardından fındık büyülüğünde yağan dolu etkili oldu. Yağış sebebiyle Bursa asfaltı, İpar Caddesi ve Mustafakemalpaşa caddelerini dere haline getirirken trafik felç oldu. Yağış sebebiyle tıkanan mazgallar yolları adeta göle çevirdi. Bursa Asfaltı, İpar Caddesi ve Mustafakemalpaşa caddeleri ile Sahil Bulvarı'nda vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: