Bursa'da Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne De Tramvayla Ulaşılacak

Bursa ulaşımını rahatlatmak için demir yoluna ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yeni Yalova Yolu’na da...

Bursa ulaşımını rahatlatmak için demir yoluna ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yeni Yalova Yolu’na da tramvay hattı döşeyecek. 6,5 kilometrelik Kent Meydanı Heykel hattının inşaatı sürerken, 13 kilometrelik Kent Meydanı Terminal hattı için onay Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nden geldi.

Şehir içi trafiğini rahatlatmak için çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediyesi, demir yolu hattına bir yenisini daha ekliyor. Bursa’yı Yalova ve İstanbul’a bağlayan ve trafik akışının yoğun olduğu Yalova Yolu’na tramvay hattı döşenecek. T1 hattı olarak adlandırılan ve halen inşaatı devam eden Heykel-Kent Meydanı arasında çalışacak tramvay hattının T2 hattına da Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nden (DLH) onay çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alman Dr. Brenner firmasına yaptırılan ulaşım master planı çerçevesinde, şehir içindeki trafik meselesinin çözülebilmesi için tramvay hattının mutlaka farklı bölgelere de uzatılması kararı çıkmıştı. Halen süren T1 hattını rahatlatmak için Kent Meydanı-Terminal arasında çalışması gereken T2 adlı ikinci tramvay hattının projesi hazırlanarak DLH’ye gönderildi ve onay çıktı.

Reklam
Reklam

İlk bölümün Kent Meydanı ile Terminal arasında 8 duraklı ve 8 kilometreden oluşacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Terminal ile DOSAB arasında köprü bağlantılı, 2 duraklı ve 5 kilometrelik hat olacak. 13 kilometreden oluşacak Kent Meydanı-Terminal-DOSAB arasındaki T2 hattı, yapımı süren T1 hattının aksine yol kenarından değil Yalova Yolu’nun tam ortasından geçecek. Dolayısıyla raylar refüje döşenecek. Refüjdeki ağaçlara dokunulmayacak ve gidiş ve dönüş olmak üzere raylar ağaçların hemen yanlarına döşenecek” dedi.

T2 hattı için şimdi inşaat ihalesine çıkmanın hazırlığını yaptıklarını vurgulayan Altepe, yaz başında rayların döşenmeye başlayacağını söyledi. T2 hattının devreye girmesiyle bu hatta çalışan otobüs ve minibüslerin de seferlerine son verilmesi beklenirken, bu hatta Beşyol, BUTTİM, Özdilek, Asmerkez ağırlıklı toplam 10 durak planlandı. Tramvay için Yalova Yolu’ndaki iki büyük köprünün ortasına demir yolu geçişi planlanırken, tramvayın Terminal’e bat-çıkla girmesine, DOSAB’a geçiş için de DOSAB önündeki geçidin kullanılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Bu hattın faaliyete geçmesiyle Kent Meydanı-Terminal arasında otobüs seferi olmayacak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: