Bursa'da, Tarihi Eserlere 12 Milyon Lira Ödenek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, temmuz ayından itibaren kentteki tarihi eserler için İl Özel İdaresi tarafından 12 milyon liralık ödenek ayrıldığını

Bursa Valisi Şahabettin Harput, temmuz ayından itibaren kentteki tarihi eserler için İl Özel İdaresi tarafından 12 milyon liralık ödenek ayrıldığını bildirdi.

Harput, yaptığı yazılı açıklamada, kentin en belirleyici vasıflarının "tarih, kültür ve medeniyet" olduğunu, bu zenginliğin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti.

Bu zenginliği korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemli olduğunu vurgulayan Harput, Eskişehir Hamamı'ndan Köylü Pazarı'na kadar bütün tarihi yapıların restorasyonunda valilik olarak bu hizmeti seve seve yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Harput, şu anda kullanılmakta olan 8 milyon 270 bin TL ödenek olduğunu belirterek, bu yıl ise 12 milyon TL'lik ayrı ödenek aktaracaklarını bildirdi. Harput, şunları kaydetti:

"Tarihi eser noktasında restorasyon ihtiyacı olup da yasal prosedüre göre normal müracaatını yapan ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan uygun görüşünü alan her tarihi yapıya (cami, çeşme, kale, han, tarihi ev, tarihi sokak) yardım yapabilecek imkanımız vardır. Elbette hepsinin tamamını karşılayacak değil, ama belli imkanlarda yardım yapma imkanımız vardır. Bu vesileyle belediyelerimizin, ilçelerimizin bu noktada kendi bölgelerindeki tarihi eserlerin 'Kültür ve Tabiat Varlıkları' içerisinde kalması kaydıyla bize müracaatları halinde, İznik'teki tarihi amfitiyatroya yaptığımız yardım gibi diğer ilçelerimize yardım yapabilecek durumdayız."

İl Özel idaresi eliyle temmuzdan itibaren 12 milyon TL'lik yeni bir harcamayı bölgedeki tarihi eserlerin restorasyonuna ayırdıklarını belirten Harput, şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

"Belediyelerimizin bu yönde gelecek taleplerini de değerlendirerek, bu yönde yeni ödeneklerle bu çalışmaları takviye etmeye, destek vermeye devam edeceğiz. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma tarihe karşı bir saygının bir vefanın güzel bir örneği olarak, bu noktada hizmet yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bursa'nın kimliğini yeniden ayağa kaldırma, Bursa'nın kimliğine yeniden saygı duyma ve onu Bursa'ya iade etme çok önemlidir. Eğer 2008 yılında İngiltere Kraliçesi Elizabeth buraya geldiyse Bursa'ya 'Yeşil Bursa' diye gelmedi. 'Modern Bursa' diye gelmedi. Bursa'nın tarihi kimliğini görmeye, Osmanlı'nın mührünü görmeye, Osmanlı'nın 130 yıl başkentlik yapmış Bursa'sının o ilk döneminin estetik mimarisini görmeye, bunun asaletini hayranlıkla seyretmeye geldi. Bize düşen, o muhteşem mirası bütün asaletiyle, bütün zarafetiyle korumak ve yaşatmaktır."

Muhabir: Cem Şan / Mehmet Bayer / Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: