Bursa'da trajedik yıkım

BURSA (İHA) - Bursa'nın Osmangazi Belediyesi 10 kaçak evi daha yerle bir ederken, bayram öncesi evleri yıkılan çocukların feryatları yürekleri dağladı.

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayında yıkılmaz beklentisi içindeki vatandaşların yaptığı 5'i temel aşamasındaki 10 evi yıktı. Küçükbalıklı Mahallesi Arif Sokak'taki isimleri tespit edilemeyen iki vatandaşa ait temeli yeni atılmış iki binanın yıkımı sırasında, mahalle sakinleri görevlilere tepki gösterdi. Evi yıkılan Esra isimli küçük bir kızın çığlıklarına dayanamayan mahalle halkı, belediye görevlilerini tartakladı. Ağzındaki emziği ile yıkımı annesi ile evlerini penceresinden izleyen bir bebek ise yaşanan gerginlikten korkunca hıçkıra hıçkıra ağladı. Bu sırada Ayşe isimli yaşlı bir kadın fenalık geçirdi.

Reklam
Reklam

Küçükbalıklı, Yeşilova, Gülbahçe ve Başaran Mahalleleri'ndeki 9 evin yıkımı sırasında da zaman zaman ortalık gerginleşirken, güvenlik güçleri belediyenin aracını taşlayan bir kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada, Ramazan ayını suiistimal eden bazı kişilerin 'yıkılmaz düşüncesiyle' kaçak yapılaşmaya yöneldiğine dikkat çeken belediye yetkilileri, ruhsatsız yapılaşmaya karşı mücadelelerin süreceğini belirterek, vatandaşları uyardı.

Vatandaşlar 7 yıldır imar beklediklerini belirterek, belediyeye tepki gösterdi.