Bursa'da Yangın: 1 Ölü

Orhangazi ilçesinde barakada çıkan yangında, 1 kişi öldü.

Orhangazi ilçesinde barakada çıkan yangında, 1 kişi öldü.

Sölöz beldesi girişinde, bir akaryakıt istasyonunun yan tarafındaki barakada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bu sırada içeride bulunan Mehmet Olgun (65), alevlerin arasında kaldı.

Güçlükle dışarıya çıkan Olgun'un alev alan ceketi ve paltosunu, çevredeki vatandaşlar söndürdü.

Ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve vücudunun büyük bölümünde yanık oluşan Olgun, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

-Türkiye'nin gündemine oturmuştu-

Reklam
Reklam

Yangında hayatını kaybeden Olgun'un zaman zaman yaşadığı İznik'in Müşküle köyü, köylülerin, muhtarı protesto etmek amacıyla akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen 4 kişiyi ihtiyar heyetine seçmeleriyle 2006 yılında gündeme gelmişti. Mehmet Olgun, Süleyman Güleç, İbrahim Güvenç ve İsmail Talan, ihtiyar heyetine seçilmişti.

Gelişmeler üzerine toplanan İznik İlçe Seçim Kurulu kararını açıklayan o dönemin İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, heyete seçilen Olgun, Güleç, Güvenç ve Talan'ın akli dengesinin yerinde olmadığı ve okuma yazma bilmedikleri gerekçesiyle üyeliklerinin düşürüldüğünü, bu kişilerin yerine 4 yedek üyenin göreve atanmasına karar verildiğini bildirmişti.

Muhabir: Musa Öztürk / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz