Bursa'da yaşanan son depremler korkuttu

Bursa'da meydana gelen son depremler vatandaşları korkuttu. Son depremler arasında 4.6 büyüklüğündeki İstanbul'dan da hissedildi. Bursa'da depremlerin ardından kafalarda soru işaretleri meydana geldi.

Son depremler korku yaşattı. Bugün Bursa'da deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verdiği bilgilere göre Bursa'da meydana gelen son depremler panik yaşanmasına neden olurken, 4,6 büyüklüğündeki deprem sadece Bursa'da değil, aynı zamanda İstanbul'da da hissedildi. Son depremlerin merkez üssü Bursa'nın Gürsu ilçesinde meydana geldi. 8 kez sallanan Bursa'da ilk deprem saat 07.09'da Gürsu ilçesinde meydana geldi ve korku dolu anlar yaşattı. Ayrıca bu deprem İstanbul'dan da hissedildi. Bu depremin ardından 2.8, 2.4, 2.1, 3.3, 2.1, 1.2 ve 2.3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi. Bu depremlerden sadece biri hissedilirken, peş peşe yaşanan depremler vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden oldu.

Reklam
Reklam

Öte yandan Bursa'da depremin büyüklüğünü önce 4,4 olarak aduyuran Kandilli Rasathanesi ardından 4,6 olduğunu açıkladı. Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise deprem,n büyüklüğünü 4,3 olarak duyurdu. Bursa'da deprem yaşanmasının ardından ard arda depremler yaşanmaya devam ediyor.

Son depremlerin ardından Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu yeniden hatırlamamız gerekiyor. Ülkemiz kırıklı bölgelerin olduğu bir coğrafyada bulunuyor. Ülkemizi başından sonuna kadar geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı son depremlerin meydana gelmesine neden oluyor. Bursa ilimizde Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın üzerinde bulunuyor. Daha önce de depremlerin yaşandığı Bursa'da deprem yaşanması aslında normal.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN