Bursa'da yaşayan 27 ülke vatandaşı buluştu

Bursa Kent Konseyi bünyesinde kurulan Yabancılar Çalışma Gurubu, kentte yaşayan yabancıları bir araya getirerek Bursa’ya...

Bursa Kent Konseyi bünyesinde kurulan Yabancılar Çalışma Gurubu, kentte yaşayan yabancıları bir araya getirerek Bursa’ya ve Türk kültürüne adapte olmalarını sağlıyor.
Bursa Kent Konseyi tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda ‘Bursa Yabancılar Gecesi (Bursa Foreigners Night)’ düzenledi.
Bursa’ya iş, aile, eğitim gibi çeşitli sebeplerden gelerek yerleşen 27 ayrı ülke vatandaşının katıldığı geceye, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Fatih Balcı ve Bursa’da bulunan fahri konsoloslar da katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yabancılar Çalışma Grubu’nu kurarak Bursa’da örnek bir çalışma başlatan Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti.
Başka ülkelerden Bursa’ya gelenleri yabancı kabul etmediğini dile getiren Başkan Altepe, “Zaman izafi bir kavramdır ve herkese göre değişir. Bizler de değişik zamanlarda değişik ülkelerden Bursa’ya geldik. Hiçbirimiz ezelden beri Bursalı değiliz. Bursa bir cennet köşesidir. Her türlü nimetleri ve güzellikleri olan bir şehirdir. Onun için bu güzel şehirde yaşıyoruz. Kentte yeni de gelinse artık yabancı değiliz. Şehrin çağdaş hale gelmesi, değerlerine sahip çıkılması hepimizin görevidir. Belki yeni gelen insanlar bizlerden daha fazla bu kentte yaşayacak. Şehrin imkanlarının gelişmesi, nimetlerinde istifade edilmesi konusunda sizlerin de katkılarıyla güzel çalışmalara imza atacağız.” dedi.
Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise Bursa’nın Türkiye’nin önde gelen kenti olduğunu hatırlattı. Bursa Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu (Bursa City Council - Foreigners Working Group) Temsilcisi Anya Mckee de etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti.
Bursa’nın tarihten bu yana pek çok yabancı medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Mckee, “İpek Yolu Bursa’da son bulmaktadır. Tarihte pek çok gezgin, bilim adamı, kaşif bir şekilde Bursa’ya uğramıştır. Bu kent gelen misafirlerine her zaman kucak açmıştır. Bu yeşil şehirde, Uludağ’ın eteklerinde şimdi de hepimiz huzurla yaşıyoruz. Bugün de Bursa’ya pek çok nedenlerden dolayı geldik. Bazıları evlendi, bazıları eğitim için, bazıları merak ettiği için geldi. Bazıları gelip gördükten sonra sevdiği için kaldı. Hepimizin ortak noktası ise Bursa’yı sevmemizdir.” şeklinde konuştu.
Bursa’da yaşayan bazı yabancılar da deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu Çok Sesli Korosu, bir konser verdi.
Seslendirdiği şarkılarla büyük alkış alan koro, dinleyenlerden büyük beğeni topladı. Daha sonra Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi ‘Kalbin Ritmi Grubu' sahne alarak davul şov gerçekleştirdi. Yabancıların büyük ilgi gösterdiği gösterinin ardından Yabancılar Çalışma Grubu Temsilcisi Anya Mckee, her iki gruba da teşekkür belgesi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz