Bursa’Da Zabıtadan ‘Başıboş At’ Operasyonu

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, başıboş atlar zabıta tarafından toplanarak Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na teslim edildi. Çalışmalarda, 50’ye yakın kaçak

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, başıboş atlar zabıta tarafından toplanarak Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na teslim edildi. Çalışmalarda, 50’ye yakın kaçak ahır, baraka ve çadır da kaldırıldı.
Güneştepe, Yunuseli ve Emek mahallelerinde başıboş dolaşan çok sayıdaki at, Osmangazi Zabıta ekiplerinin, çevik kuvvet ve karakol polisleri ile birlikte düzenlediği operasyonla toplandı. Mahallede dolaşan 13 at, ekipler tarafından kamyonlara yüklenerek, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’na teslim edildi. Atların toplanmasının ardından Güneştepe Mahallesinde Seyithan Çarboğa’ya ait kaçak ahır, koyunlar çıkartıldıktan sonra yıkıldı. Daha sonra boş arazilere kaçak olarak yapılmış ahır, baraka ve çadırlar da kaldırıldı.
Atlarının belediye tarafından yakalandığını duyup olay yerine gelen vatandaşlarla belediye ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Güneştepe Mahallesindeki operasyonunun ardından ekipler, Emek Mahallesinde Suriyeli göçmenlerin kaldığı kaçak çadır ve barakaları da yıktı. Zabıta ekipleri tarafından daha önce uyarılmalarına rağmen, vatandaşa ait boş arazilerde kurdukları çadırlarda kalmaya devam eden Suriyeli göçmenler yıkıma tepki gösterdi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, zabıtanın yaptığı çalışmalarda, sokaklarda başıboş dolaşan 13 atın toplandığını, 50’ye yakın kaçak ahır, baraka ve çadırın yıkıldığını belirtti. Dündar, çevreye rahatsızlık veren başıboş hayvan, kaçak yapı ve benzer görüntülere asla müsaade etmeyeceklerini, bu tür olumsuzluklarla mücadelenin bundan sonra da kararlı bir şekilde süreceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: