Bursa'daki diyaliz operasyonunda 20 gözaltı

Bursa'da hasta olmayan kişileri diyaliz hastası gibi gösterip sahte raporlarla usulsüzlük yaptıkları iddia edilen doktor...

Bursa'da hasta olmayan kişileri diyaliz hastası gibi gösterip sahte raporlarla usulsüzlük yaptıkları iddia edilen doktor ve eczacıların da aralarında olduğu 20'ye yakın kişi gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların sorgulanmasına başlandı. Sorgunun tamamlanmasıyla zanlıların önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, bazı diyaliz merkezlerinde usulsüzlük yapıldığı yönündeki ihbarlar üzerine harekete geçti. Uzun süren hazırlıkların ardından polis, belirlenen diyaliz merkezlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında kamu kurumlarında çalışanların da olduğu 6 doktor ile eczacı, mümessil ve diyaliz merkezi sahipleri ve çalışanları olmak üzere 20'ye yakın kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Yapılan incelemede, zanlıların hasta olmayan kişileri diyaliz hastası gibi gösterdikleri ve bazı usulsüzlükler yaptıkları iddia edildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü, zanlıların sorgulamalarının sürdüğünü, konuyla ilgili açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: