Bursa'daki El Kaide Operasyonunda 8 Kişi Gözaltına Alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8...

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi İstanbul'daki özel yetkili mahkemeye sevk edildi.

Terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddia edilen kişilere yönelik yaklaşık bir yıldır sürdürülen teknik takibin ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon için harekete geçti. Operasyon kapsamında Bursa'nın İnegöl ilçesinde 7, Balıkesir'de de 1 kişi gözaltına alındı. Zanlıların son 1 yıl içerisinde Suriye, Afganistan ve Pakistan'a yasal olmayan yollardan giriş yaptığı, özellikle çatışma bölgelerinde bulunup eğitim aldıkları öne sürüldü. Kendi aralarında özel kodlarla konuştukları belirlenen 8 kişinin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda El Kaide ile bağlantılı dokümanlar ile eğitim alınırken çekilmiş çok sayıda görüntüye de el konuldu.

Reklam
Reklam

'El Kaide terör örgütüne yardım ve yataklık, eleman temin etme ve örgüt üyesi olmak' iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasıyla, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki özel yetkili mahkemeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: