Bursa'daki Gerginlik

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'da bir grup BDP'linin, "cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla" AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümesi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'da bir grup BDP'linin, "cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla" AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümesi üzerine çıkan olaylarda ateşli silahla başından yaralanan İlker Kaya'nın (31), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili, sağduyu çağrısında bulundu.

Vali Harput, "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürüne bağlı kuruluşlardan bir grup çocuğu kabulünün ardından, gazetecilerin, İlker Kaya'nın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

İlker Kaya'nın durumunun tehlikeli olduğunu bildiklerini, ancak maalesef istemedikleri sonucun gerçekleştiğini, bu durumdan üzüntü duyduklarını ifade eden Harput, Kaya'ya, Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diledi.

Harput, Kaya'nın, bu olaylarla ilgili talihsiz bir kaza kurşunuyla hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bursa halkı, aklıselim ile hareket etmiştir. Daha sonraki dönemlerde, herkes yapılan yanlıştan ders almıştır. Yanlışların sadece Yavuz Selim'in, ulusun değil, tüm Bursa'nın huzurunu kaçırdığını, herkes görmüştür. Bir söz vardır, "Hırs gelir, göz kızarır, hırs gider yüz kızarır.' Hırs ile öfke ile hareket etmek, insanın zararla oturmasına yol açar. Bunun da acı sonuçlarını geçtiğimiz günlerde gördük. Dolayısıyla artık, bu çocuğumuzun ailesi, vakar, sükunet içerisinde Allah'ın rahmetine çocuğu emanet edecekler. Huzur, sükunet içinde normal hayatlarına devam edecekler. Öbür taraftan da elbette, bu çocukla, bu çocuğun başına gelen hadiseyle alakalı, gözaltına alınanlar, tutuklananlar oldu biliyorsunuz. Bununla alakalı sanık ya da sanıkların kimler olduğunu henüz şu anda bilemeyeceğim. Takip ettiğim bir süreç. Ama, Türkiye gibi bir hukuk devletinde hiçbir suçun cezasız kalmayacağını, er ya da geç sanığın ya da sanıkların layık olduğu cezaya mutlaka çarptırılacağını herkesin bilmesini, buna inanmasını ve devlete güvenmesini, yanlış ve duygusal bir harekete kapılmamasını özellikle vatandaşlardan rica ediyorum."

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, "Bu gelişmenin ardından herhangi bir güvenlik önlemi alınacak mı-" şeklindeki sorusunu ise Harput, "Gerekli hassasiyet elbette gösterilecektir. Ama ben vatandaşlarımızın aklıselimine güveniyorum. Bir taşkınlık da beklemiyorum" diye yapıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: