Bursa'daki işçilerin "sendika" kavgası -Vali Harput: "Kavganın Bosch fabrikasıile alakası yoktur"

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 6 bin işçinin çalıştığı Bosch fabrikası önünde karşıt sendika üyesi iki

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 6 bin işçinin çalıştığı Bosch fabrikası önünde karşıt sendika üyesi iki grup arasında çıkan kavgada 2 işçinin yaralanmasıyla ilgili olarak, "Kavganın Bosch fabrikası ile alakası yoktur" açıklamasını yaptı.

Vali Harput, yazılı açıklamasında, fabrikanın faaliyetlerini kendi saygınlığına, ciddiyetine, güvenilirliğine layık biçimde yürütmeye devam ettiğini belirtti.

"Ben özellikle şunu belirtmek istiyorum; kavganın Bosch fabrikasıyla alakası yoktur" görüşüne yer veren Harput, hadisenin farklı sendikaların kendi aralarında işçi kapma, daha fazla işçiyi kendi sendikalarına geçirme yarışı olduğunu, bu yarış esnasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Olayın, tamamıyla polisiye bir olay olduğunu ve kavgaya karışanların tespit edilerek haklarında gerekli işlemlerin başlatıldığını belirten Harput, şunları kaydetti:

"Ama ben şunu belirtmek istiyorum; hukuk devleti içerisinde herkesin özgürce kendi düşünce ve kanaatlerini ifade edebilme istedikleri yerde yer alabilme hakları vardır. Hiçbir kimsenin hiçbir sendikanın ya da başka bir örgütün insanları, işçileri bir başka yere gitmeye zorlamaya hakları ve yetkileri yoktur. Bu suçtur. Bu şekilde insanları başka sendikalara zorla geçirmeye çalışmak noktasında bize gelen ihbar ve şikayetler polis tarafından değerlendirilip haklarında işlem yapılmak üzere adli mercilere intikal ettirilecektir. Ama şu an için durumun sakin olduğunu, yanlış yapan işçi arkadaşlarımızın bu yanlışlarının farkında olarak bir daha bu tür yanlışlara düşmeyeceklerini ve herhangi bir mağduriyete duçar olmayacaklarını umut ediyorum."

Bursa'daki Bosch fabrikasında örgütlü Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası üyesi işçiler ile DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler arasında dün sabah fabrika önünde başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüştü. İki işçinin darp sonucu hafif yaralandığı kavga, olay yerine çağrılan polisin müdahalesiyle yatıştırılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: