Bursa'daki koli bandı cinayetinde mahkeme kararını verdi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, 2010'un Kasım ayında, çamaşır ipi ve koli bandıyla sandalyeye bağladıkları Ersin Taşkesen'i...

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, 2010'un Kasım ayında, çamaşır ipi ve koli bandıyla sandalyeye bağladıkları Ersin Taşkesen'i (39) boğarak öldürdükleri iddia edilen sanıkların yargılaması tamamlandı. Sanık Ahmet H. 25 yıl, cinayette kendisine yardım ettiği öne sürülen Hatice C. ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyetinde bulunan kadın hakim üyenin Hatice C.'nin beraat etmesi yönünde görüş belirtmesi dikkat çekti.

Bursa'da 13 Kasım 2010 günü Namazgah Mahallesi Işıklar Caddesi'nde ikamet eden Ersin Taşkesen'in, evinde sandalyede elleri ve bacakları çamaşır ipiyle bağlanmış, ağzı koli bandı ile kapatılmış halde cesedi bulundu. Taşkesen'in boğularak öldürüldüğünü belirleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, birlikte yaşadığı Hatice C.'ye ulaştı. Soruşturmayı genişleten polis, cinayet şüphelisi olarak aranan Ahmet H.'yi de yakaladı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki zanlı da tutuklanarak cezaevine konuldu.

Reklam
Reklam

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ahmet H. ile dava sürecinde tahliye edilen tutuksuz sanık Hatice C., 'Cinayete yardım ve yataklık etmek' suçundan tutuksuz yargılandı.

Mahkeme heyeti, pişman olduğunu ve mahkemeye sığındığını belirten tutuklu sanık Ahmet H.'ye 'kasten öldürme' suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın pişmanlığını ve iyi halini dikkate alan mahkeme bu cezayı 25 yıla indirdi. Mahkeme, Hatice C.'ye ise 'Cinayete yardım etmek' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyetinde yer alan kadın üye hakim, Hatice C.'nin beraat etmesi yönünde oy kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: