Bursa'daki Pos Cihazıyla Tefecilik Davası

Bursa, İstanbul ve Balıkesir'de, pos cihazıyla tefecilik yaptığı ileri sürülen 13'ü tutuklu 77 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa, İstanbul ve Balıkesir'de, pos cihazıyla tefecilik yaptığı ileri sürülen 13'ü tutuklu 77 sanığın yargılanmasına başlandı. Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "suç örgütüne üye olmak" ve "tefecilik" suçlarından 11'er yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan 13'ü tutuklu 77 sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Tutuksuz sanıklar ise pos cihazıyla yapılan cep telefonu kontörü satışlarının gerçek olduğunu savunarak, beraat ettirilmesini istedi. Hakim, 13 tutuklunun, yurt dışına çıkış yasağı tebdiri uygulanıp tahliye edilmesine hükmederek, tanık olarak çağrılan 100 kişinin dinlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, geçen mayıs ayında Bursa, İstanbul ve Balıkesir'de 26 ev ve iş yerinde operasyon düzenlemiş, suç örgütü kurup tefecilik yaptıkları iddiasıyla 13 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bin 59 kredi kartı ve 100 pos cihazı ele geçirilmişti. Zanlıların, kredi kartı borcu olan bazı vatandaşlara yüzde 2,5-13 oranlarında faizlerle borç verdiği belirlenmişti. Başlangıçta gözaltına alınan 13 kişi tutuklanmış, bunların yanı sıra 64 kişi hakkında dava açılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: