Bursa’daki Yabancılar Kent Konseyi’nde Buluşuyor

Bursa’da iş, evlilik ve eğitim sebebiyle yaşayan yabancılar uyruklular, Bursa Kent Konseyi (BKK) Yabancılar Çalışma...

Bursa’da iş, evlilik ve eğitim sebebiyle yaşayan yabancılar uyruklular, Bursa Kent Konseyi (BKK) Yabancılar Çalışma Grubu (Bursa City Council Foreigners Working Group) çatısı altında bir araya geliyor.

Bursa Kent Konseyi (BKK) çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Bursa Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu bünyesinde Bursa’da yaşayan Kazakistan, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Rusya, Fas, İtalya, Tunus, Polonya, Suriye, İran ve Mauritius Cumhuriyeti uyruklu yabancı kökenliler bir araya gelerek kent hayatına katılımı sürecine destek vermek, karşılaştıkları sorunları değerlendirmek ve çözüm önerileri geliştirmek için çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Çalışma grubu üyeleri kültürel gezilerin yanı sıra Türkçe dilini öğrenmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Yabancılar Çalışma Grubu’nun Türkiye’de ilk ve tek olduğu söyledi. Çalışma grubu üyelerinin aktif olarak kent konseyi faaliyetlerine katıldığını dile getiren Pala, “Bursa Kent Konseyi gönüllülerine yönelik düzenlediğimiz iftar yemeğine Yabancılar Çalışma Grubu’nu temsilen bir heyet katıldı. Kendilerine örf ve adetlerimizi tanıtıyor, yaşadıkları kentin özellikleri hakkında bilgiler veriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: