Bursa'dan Myanmar'a 3 Milyon Tl Yardım

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Myanmar'daki zor durumda kalan Müslümanlar için yapılan yardım kampanyalarında 3 milyon...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Myanmar'daki zor durumda kalan Müslümanlar için yapılan yardım kampanyalarında 3 milyon 146 bin TL para toplandığını söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Myanmar kampanyasında toplanan yardım miktarı ile ilgili açıklama yaptı. Myanmar'da uzun süreden beri çok ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Harput, tek kusurları Müslüman olmak olan bölge halkının bu bölgedeki diğer insanlar tarafından büyük sıkıntılara maruz bırakıldığını dile getirdi. Asırlar önce Osmanlı olarak en sıkıntılı anlarda en güzel dayanışmayı gösteren Myanmarlı insanlar için Bursa'da aynı dayanışmayı sergilemek istediklerini dile getiren Harput, "Sayın başbakanımızın ve hayırsever, kamu ve özel kişi ve kurumların, müftülüğün, belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ciddi bir yardım kampanyasını hepimiz biliyoruz. Bursa’mızda da bu kampanyayı başlattık. Vatandaşlarımızın bu yardımlarını sürdürmelerini bekliyoruz. Şu ana kadar Bursa’mızda Ziraat Bankası, Halkbankası, Vakıflar bankasında değişik hesaplar açıldı. Valiliğimiz bir özel hesap açtı. Bunun dışında müftülüğümüz camilerimizde bazı cuma namazlarından sonra Myanmar için özel kampanyalar düzenledi" dedi.

Reklam
Reklam

Myanmar’daki insanlar için sıkıntılarının giderilmesi, onların dertlerine merhem olmak üzere açılan kampanyalarda toplanan yardım tutarının 3 milyon 146 bin 475 TL olduğunu belirtmek istiyorum. Elbette ben hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Aslında hayır bir gönül işidir. Burada vermenin zevkini almak insanların özellikle yaşamak istediği bir tutkudur. Bu güzel kampanya ya destek veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: