Bursagaz: Doğalgaza, kış sezonunda zam gelebilir

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, dövizde yaşanan artışın doğalgaz fiyatlarına yansıyabileceğini belirterek, “Şu an...

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, dövizde yaşanan artışın doğalgaz fiyatlarına yansıyabileceğini belirterek, “Şu an bir fiyat artışı söz konusu değil. Ancak dövizdeki artış trendi sürerse önümüzdeki kış sezonunda bir fiyat ayarlaması söz konusu olabilir.” dedi.
Genel Müdür Tola, Gönlüferah Otel’de düzenlenen programda, 2011 çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu dönemde, teknolojiye çok ciddi yatırım yaptıklarına dikkat çeken Tola, “Bursa’nın yüzde 90’ının altyapısı tamamlandı, köylere kadar. Yaptığımız teknolojik yatırımlarla 2011’de doğalgaz arz güvenliğini üst noktalara taşıdık. Önümüzdeki kış herhangi bir sorun beklemiyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz kampanyamızla 10 binin üzerinde yeni kullanıcı kazandık. Yoğun bir talep var.” dedi.
Bu yıl ilk kez sosyal medyayı kullanmaya başladıklarını dile getiren Tola, hizmetlerinin Facebook ve Twetter’den vatandaşa duyurulduğunu kaydetti. Sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi veren Tola, Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin çalışmalarının önemine değindi. Derneğin, ilköğretim okullarına fen ve bilgisayar laboratuvarlarıyla özel sınıflar açtığını vurgulayan Tola, “Bursa halkından kazandığımız paraları, bu dernek vasıtasıyla geri veriyoruz.” diye konuştu.
Ayrıca, Orhaneli Köreler İlkokulu'nu yenilediklerini ifade eden Tola, seneye çok daha fazla okulu onarmak istediklerini aktardı.

Reklam
Reklam

“DÖVİZ ARTARSA DOĞALGAZ’A ZAM GELİR”
Döviz kurlarında yaşanan dalgalanma ve gündeme gelen ekonomik kriz hakkındaki görüşlerini de açıklayan Tola, doğalgaza BOTAŞ tarafından gelen bir fiyat ayarlamasını uygulamak durumunda olduklarını kaydetti. Döviz kurlarındaki artışın doğalgaz fiyatlarına yansıması gerektiğinin altını çizen Tola, Rusya’dan dövizle alınan gazın TL ile satıldığını hatırlattı.
Şu anda 1 ayda döviz kurunda yaklaşık yüzde 10-15 artış yaşandığına dikkat çeken Tola, şöyle konutu: “Bu, direkt doğalgaz fiyatlarının yüzde 10-15 artış olacağı anlamına gelmiyor. Ancak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve BOTAŞ’ı yakından takip ediyoruz. Şu an bir fiyat artışı söz konusu değil. Ancak dövizdeki artış trendi sürerse önümüzdeki kış sezonunda bir fiyat ayarlaması söz konusu olabilir. Bizim ümidimiz böyle bir şeyle karşılaşmamak. Malum, bir kriz sürecinden geçildi ve halkımız önemli sıkıntılar yaşadı. Şu an doğalgaza olan talep ve yeni abone sayılarımız bu krizin aşıldığını gösteriyor. Ancak fiyatlarda artış olursa, psikolojik olarak etkilenme olacağını düşünüyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz