Bursagaz Egd Spor Kulübü Açılıyor

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği, Bursa’daki eğitim ve öğretim faaliyetlerine sağladığı katkıları spor alanına da taşımak...

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği, Bursa’daki eğitim ve öğretim faaliyetlerine sağladığı katkıları spor alanına da taşımak için Bursagaz EGD Spor Kulübü’nü kuruyor.

Alman enerji devi EWE AG’nin büyük hissedarı olduğu Bursagaz, yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Bursagaz, bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD) aracılığıyla Bursagaz EGD Spor Kulübü’nü kuruyor. Aralık 2012’de yapılan olağan genel kurulda tüzük değişikliği ile faaliyet kapsamına sporu da ekleyen Bursagaz EGD, ilk olarak basketbol branşında faaliyete başlamayı planlarken, Bursagaz Basketbol Kulübü’nün, 2001 ve 2002 yılı doğumlu çocuklardan oluşacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

EGD Spor Kulübü’nün 8 Mart 2013 Cuma günü Pilot Sanayi İlköğretim Okulu’nda yapılacak olan programla resmi açılışının gerçekleştirileceği belirtildi.

”8 YILDIR BURSA’YA YARAR SAĞLAYAN FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, EGD olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Derneğimiz aracılığıyla belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmak maksadıyla çeşitli etkinliklerde çocuklarımız ile bir araya geliyoruz. Derneğin isminden de anlaşılacağı üzere eğitime ve çocuklara yatırım yapıyoruz. 2005 yılında kurulan bu derneğimiz ile 8 yıldır Bursa’ya yarar sağlayan çok sayıda faaliyetler gerçekleştirdik. EGD vasıtasıyla 134 öğrenciye burs veriyoruz, fen laboratuvarları düzenledik, bilgisayar sınıfları oluşturduk, Atatürk köşeleri kurduk, köy okullarını, 45 tane özel eğitim sınıfını yeniledik, okullarımızı ağaçlandırdık, Pakistan’daki kardeşlerimize el uzattık ve gençlerimize çevre bilincini aşılama adına her yıl lise öğrencileri ile Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda bir araya geliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Spor alanında da gençler ile buluşma vaktinin geldiğini ifade eden Çerçi, “2012 yılında yeni bir organizasyona daha imza atarak Gençlik Koşusu ile gençlerimizle buluştuk ve önümüzdeki yıllarda da buluşmaya devam edeceğiz. Artık spor alanında da gençlerimizle buluşma zamanı gelmişti. Kurduğumuz spor kulübünün Bursagaz’a ve Bursa’ya hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ise, Bursagaz Spor Kulübü’nün kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. EGD kapsamında yapılan çalışmaların Bursagaz’ın sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında büyük önem arz ettiğine de değinen Tola, bu çalışmanın yapılmasında emek veren çalışma arkadaşlarına ve EGD’ye gönül vermiş olan Bursagaz çalışanlarına teşekkür ederek, bunun gibi anlamlı projelerinin devam etmesini diledi.

Ayrıca, Bursagaz EGD Spor kulübü Başkanlığını yürüten Genel Müdür yardımcısı Şükrü Özden, kurulan Bursagaz Basketbol Kulübü için Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli, Güneştepe, Adalet, İstiklal, Soğukkuyu, Hürriyet, Yeni Karaman, Bağlarbaşı, Akpınar, Hamitler, Yenibağlar, Zekai Gümüşdiş, Adnan Menderes ve Fatih Sultan Mehmet mahallerindeki ilk ve orta dereceli okullarda sporcu öğrenci seçmeleri yapılacağını aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: