Bursalı eğitimciler AB projiesi kapsamsıda Avrupa arenasında

Bursa Dr. Ayten Bozkaya Anaokulu öğretmenleri hazırladıkları 'On Ülke, Milyon Çocuk; Biz Geleceğin Avrupasıyız' projesi...

Bursa Dr. Ayten Bozkaya Anaokulu öğretmenleri hazırladıkları 'On Ülke, Milyon Çocuk; Biz Geleceğin Avrupasıyız' projesi kapsamında Estonya’ya çıkarma yaptı.
Dr. Ayten Bozkaya okulunun 2010 Ağustos ayında Hayat Boyu Öğrenme/Comenius Programı çerçevesinde kabul edilen ve uygulanmaya başlayan proje çalışmaları Estonya ziyareti ile devam etti.
Dr. Ayten Bozkaya öğretmenleri tarafından Estonya’ya 5 günlük ziyareti kapsamında Talinn Palliponn Anaokulunda incelemelerde bulundu.
Ziyarette, projenin diğer ortakları İngiltere, İspanya, Macaristan ve Estonya katılımcılarıyla değerlendirmelerin yapıldığını belirten Dr. Ayten Bozkaya Anaokulu Müdürü Sevgi Battalbey, "Projemizde okul öncesinde eğitim farklılıklarını inceleyerek kendi eğitimimize olumlu yaklaşımlarda bulunmak amaçlanıyor. Ayrıca diğer kültürlerle etkileşimde bulunarak bilgi alış-verişi yapabilmeyi ve bunun da Türk eğitimine pozitif farkındalıklar kazandırmasını hedefliyoruz." dedi.
Estonya’da gerçekleştirilen Talinn Palliponn Anaokulu ziyaretine 3 öğretmenin katıldığını ifade eden Sevgi Battalbey, "Çalışmada projenin duyurulması ve tüm katılımcılar arasında iletişimin sağlanması için proje bloğu oluşturuldu. Öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda kültürler arası dialoğun çok güzel örnekleri yaşandı." dedi.
Sevgi Battalbey, Haziran 2012 tarihine kadar devam edecek proje çalışmalarının Türk Eğitim Sistemi'ne önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz