Bursalı Işadamlarına Enerji Verimliliği Proje Destekleri Anlatıldı

Bursa'da, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programı Başkanlığı'nın (TEYDEB) enerji verimliği proje destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bursa'da, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programı Başkanlığı'nın hizmet binasında gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu üyesi Şahir Umutkan, son 10 yılda Türkiye'nin doğalgaz ve elektrik talebinin Çin'den sonra en fazla artan ikinci ülke olduğunu söyledi. Türkiye'de başta petrol ve doğalgaz olmak üzere enerji ithalatına bağımlılığın sürekli arttığını vurgulayan Umutkan, Türkiye’nin 2013 yılında enerji ithalatı faturasının 56 milyar dolara ulaştığını anımsattı. Umutkan, Bursa'da iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO'nun kentin ve ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda stratejik adımlar attığını ifade ederek, "Kentimizin ileriye dönük enerji yatırımları konusunda Türkiye'ye öncü olmasını hedefliyoruz. Şirketlerimizde sürdürülebilir bir büyüme modelini geliştirirken, aynı zamanda enerji verimliliği ve çevre faktörlerinin de göz önünde tutulmasını amaçlayan projelerimizi hayata geçiriyoruz" dedi. TEYDEB Bilimsel Programlar Baş Uzmanı Mustafa Buldum da TÜBİTAK’ın temel işlevinin endüstriyel araştırma ve teknoloji geliştirmek, yenilikleri desteklemek, özendirmek, izlemek ve üniversite-sanayi ilişkilerini geliştirmek olduğunu vurguladı. Bu çerçevede oluşturulan programlar ve planlama faaliyetlerinin TEYDEB tarafından yürütüldüğünü ifade eden Buldum, Bursa’nın TEYDEB’in hibe destek programlarından en çok faydalanan şehirlerden birisi olduğunu anlatarak, şunları söyledi: "Hibe programlarından yararlanan şehirler arasında, İstanbul ve Ankara’dan sonra Bursa 3. sırada yer alıyor. Toplam proje dağılımı içindeki payı yüzde 14. Bundan sonra daha da iyi olmasını ümit ediyoruz. 2013 yılına kadar bin 485 başvuru aldı. Desteklenen proje sayısı 950, desteklenen firma sayısı ise 387'dir. Bursa şimdiye kadar 512 milyon lira hibe desteği aldı. Bu rakamlarla da Bursa, Marmara bölgesinde ikinci sırada. Otomotiv ciddi anlamda destek alan sektörlerin başında geliyor. Otomotivi, savunma ve bilişim sektörleri takip ediyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: