Bursalı Kadınlar Daha Fazla Özgürlük Için Yürüdü

Bursa'da bir grup kadın, Dünya Kadın Yürüyüşü (DKY) kapsamında yaptıkları yürüyüşte daha fazla özgürlük istedi....

Bursa'da bir grup kadın, Dünya Kadın Yürüyüşü (DKY) kapsamında yaptıkları yürüyüşte daha fazla özgürlük istedi.

Orhangazi Parkı önünde toplanan bir grup kadın, Fomara Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında 'Dünya yerinden oynar, kadınlar birlik olsa', 'Erkek öldürüyor devlet seyrediyor', 'Susmayacaklar susmayacaklar kadınlar susmayacaklar' şeklinde sloganlar atan kadınları bazı erkeklerin ise gülerek alkışladıkları gözlendi. Çeşitli sloganlarla kadın hakları ve cinayetlerine vurgu yapan kadınlar, yeni kanuni düzenlemelerinin yapılmasını ve kadınlara daha fazla özgürlük verilmesini talep etti.

Reklam
Reklam

Yürüyüşte Bursa Kadın Platformu adına açıklamalarda bulunan Selma Aslan, "Dünyada yaşananların ve kadın haklarına yönelik saldırıların farkında olduğumuzu göstermek ve direniş hareketlerimizi ve alternatiflerimizi tanıtmak için yeni Kaledonya'dan başlayarak Seattle'a ulaşana kadar dünyanın etrafını dolaşarak seferber olacağız." dedi.

Çeşitli sloganlar atarak erkek egemenliğine karşı çıkan kadınlar, daha sonra sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: