Bursalı Kastamonulular; “Bizde varız diyecek”

Bursa Kastamonu ve Çevre İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Tiftik, Bursa'da yaşayan...

Bursa Kastamonu ve Çevre İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Tiftik, Bursa'da yaşayan Kastamonululara; ‘Bursa Kastamonu Günleri’ müjdesini verdi.
Bursa Kastamonulular Dernek Başkanı İsmail Tiftik, derneği 2 yıl önce kurulduklarını belirterek, “2 yıl önce Kastamonuluların Bursa'da bir web sitesi bile yoktu. Birbirlerinden habersiz yaşıyorlardı. Birlik beraberlik ve dayanışmaları yoktu. Bursalıların da Kastamonu hakkında hiçbir bilgileri yoktu. Kastamonu’yu tanımıyorlardı.” dedi.
Ancak 2 yıl içinde yaptıkları faaliyetler ile Kastamonu’yu Bursa'da çok iyi tanıttıklarını anlatan Bursa Kastamonulular Dernek Başkanı İsmail Tiftik, “Artık Kastamonu Bursa’da da çok yakından biliniyor, saygın bir yeri var Bursalıların gözünde. Bursa'dan Kastamonu'ya turistik geziler düzenlemeye başladık. Artık Kastamonu bir marka haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.
Kastamonu olarak değişik yemek lezzeti, farklı şivesiyle, kapısı "Gıygaşuk"(yarı açık) kalmış folklor hazinesine sahip olduklarını belirten Tiftik, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
İlk olarak web sitesi kurduklarını anlatan Tiftik, “2 yıl üst üste iftar, panel, dernek içi eğitim, etli ekmek partisi 7. Ankara Kastamonu günleri, 4. İstanbul Kastamonu günleri, Kastamonu ziyaretleri, fraç festivaline katılım, cide festivaline katılım, yine 2 yıl üst üste salonda Kastamonu gecesi Bursa basını ile Kastamonu gezisi gibi faaliyetler yaptık.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“EN BÜYÜK PROJEMİZ ANADOLU ARASTASI KASTAMONU EVİ”
Bursa'daki en büyük projelerinin ise Anadolu Arastası Kastamonu Evi Projesi olduğunun altını çizen Başkan Tiftik sözlerini şöyle sürdürdü: “Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey öncülüğünde,170 dönüm arazinin hemşehri derneklerine bağışlanması ile başlayan proje Balkanlardan, Kafkaslara büyük bir barış ve kardeşlik projesi doğurdu. Son olarak 3 yıldır altyapısını oluşturduğumuz Bursa'da 1. Kastamonu Günleri'nin yapılmasını kararlaştırdık. Tarih ve yer konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bursa, hem de Kastamonu adına tanıtım ve karşılıklı turizm çalışmalarına ışık tutacağına inandığımız bu program ile adeta Kastamonu, Bursa'ya gelecek. Valilik, belediye başkanlığı, 20 ilçe belediye başkanlığı, ticaret sanayi odası ve bağlı işadamlarımız, il turizm müdürlüğü tüm şehir Bursa'ya adeta akın edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz