Bursalı okulların AB’ye sunduğu 16 proje kabul edildi

Bursa, eğitim alanındaki AB projelerinde başarısını artırarak sürdürüyor.Bursalı okullar 2004 yılından bu yana her yıl...

Bursa, eğitim alanındaki AB projelerinde başarısını artırarak sürdürüyor.
Bursalı okullar 2004 yılından bu yana her yıl “Okul Eğitimi” alanında Avrupa ülkeleriyle iş birliği yaparak eğitimde kaliteyi artırmaya çalışıyor. Bu vesile ile karşılıklı iş birlikleri gelişirken, Bursalı okullar AB ve EFTA üyesi ülkelerdeki okullardan proje ortakları bulup birlikte projeler hazırlıyor.
Bursa İl Milli Eğitim AB Projelerinden sorumlu Şube Müdürü Muhammet Ataklı, bu yıl da Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Şubat 2011 Teklif Çağrısında sunulan Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje tekliflerinin değerlendirildiğini anlatan Ataklı, Bursa’nın 16 proje teklifinin kabul edildiğini söyledi.
Muhammet Ataklı, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Türkiye’den sunulan toplam 1552 adet okul projesinden 396’sı kabul edildi. Geçen yıl Bursa’dan gönderilen projelerden 4 tanesi kabul edilmişti, 2011’de Bursa’dan sunulan 16 adet projeden 14 tanesi kabul, 2 tanesi ise yedek listesine girdi.”
Muhammet Ataklı, hedef kitlesi farklı pek çok AB Programı olan Grundtvig Programında ise yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren kuruluşların başvurabileceğini söyledi.
Ataklı, 2011 Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Programı kapsamında Orhaneli Halk Eğitimi Merkezi’nin koordinatör olarak yer aldığı ‘Ailelerin Jenerasyonlararası Diyaloğu’ başlıklı projesinin kabul edildiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz