Bursalı sanatçılar: Uludağ’ın yönetimi yerele devredilmeli

Bursa Kültürü Sanat Derneği Uludağ’ın yönetiminin yerelde tek elde toplanıp, Bursa Büyükşehir Belediyesine devri konusunda...

Bursa Kültürü Sanat Derneği Uludağ’ın yönetiminin yerelde tek elde toplanıp, Bursa Büyükşehir Belediyesine devri konusunda '100 bin imza' kampanyası başlattı.
Atatürk Caddesi Heykel önünde toplanan Bursa Kültür Sanat Derneği üyeleri sanatçılar, yaptıkları basın açıklamasında Uludağ’ın yönetiminin Ankara’dan değil, Bursa’dan yürütülmesini istedi. Basın açıklaması yapan Bursa Kültür Sanat Derneği Başkanı Arda Mat, Türkiye’nin gözbebeği olan Bursa’nın bazı konularda bir çok kentten yönetim sıkıntısı yaşadığını belirtti.
Bursa’nın en önemli sıkıntılarından birinin de Uludağ olduğunu anlatan Arda Mat, "Ne yazık ki Uludağ yönetim anlayışı tiyatral gözle bakıldığında 7 Kocalı Hürmüz gibi. Uludağ’ın 7 kocasını bırakıp tek eşli olması gerekiyor. Bu eşte Bursa Büyükşehir Belediyesi olması gerekiyor." dedi.
Bursa’nın kültür sanat elçileri olarak Uludağ’ın Ankara’dan yönetilmesini eleştirdiklerini aktaran Mat, “Bursa Kültür Sanat Derneği üyeleri olarak bizler ‘Uludağ Bursa’dan yönetilmelidir.’ diyoruz.” şeklinde konuştu.
Yerinde ve modern yönetim anlayışı gereği Uludağ’ın yönetiminin Bursa’ya ve yerele devredilmesinden yana olduklarını anlatan Dernek Başkanı Arda Mat, “Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Bursa’nın haklı beklentisine karşın, Uludağ konusunda bürokrasi mantığı ile hareket ettiğine inanıyoruz. Bizler Uludağ’la ilgili tek yetkinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde toplanması gerektiğine inanıyoruz. Bunun gerçekleşmesi için ise bu günden itibaren 100 bin imza kampanyamızı başlatıyoruz. Tüm sorumlu Bursalıları bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı. Ardından dernek üyesi sanatçılar ilk imzaları atarak kampanyayı başlattı. Sanatçılar ayrıca "Uludağ bizimdiz bizim kalacak." "Uludağ Bursa'dan yönetilmeli" şeklinde sloganlar attı.
Kampanya Osmangazi metro istasyonu, Merinos ve Heykel tarihi belediye binası önünde sürdürülecek,.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz