Bursalılar, Van'da kalıcı eser bırakma niyetinde

Van’da depremin yaralarını sarmak için vatandaşlar seferber oldu. Yardım kampanyalarına bir yenisi de Bursa'dan eklendi....

Van’da depremin yaralarını sarmak için vatandaşlar seferber oldu. Yardım kampanyalarına bir yenisi de Bursa'dan eklendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgenin geleceğinin şekillenmesi için iki ayrı hesap numarası açtı. Yardımseverleri para yardımı bağışında bulunmaya davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu hesaplarda toplanan paralarla bölgeye kalıcı eserler bırakılacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açıklamasında, başta Bursa olmak üzere, bütün ülkede yardımlaşmanın en güzel örneğinin bu depremde bir kez daha sergilendiğini dile getirdi. Altepe, “Yardımların toplanmasında hiçbir sorun yok. Ancak dağıtım ve bölgede depolanması konusunda zaman zaman aksaklıklar yaşandı. Türkiye’nin her yerinden battaniye, giyecek gibi yardımlar hala bölgeye gidiyor. Ancak bundan sonra asıl önemli olan bölge halkına kalıcı eserler bırakmak. Başta büyükşehir belediyelerinin desteği ve devletin katkılarıyla bölgede alt ve üst yapı baştan sona yenilenecek. Bu yenilenme hareketine bütün vatandaşlarımız para yardımlarıyla destek olurlarsa, o bölgede onların da bir eseri olmuş olacak. Bu nedenle bugüne kadar yardımlarını esirgemeyen Bursalı hemşehrilerimizin şimdi de para yardımları ile bölgeye yeniden destek vermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.
Erciş ve Van için bu kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar bağışlarını, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Vakıflar Bankası Bursa Şubesi TR77 0001 5001 5800 7299 3359 53 ile Halk Bankası Heykel Şubesi TR 79 0001 2009 2990 0007 0000 08 nolu hesaplara yatırabilirler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz