'Bursa'nın 100 Güzeli' kitabı 8 dilde bastırıldı

Bursa'da, tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ele alınan somut olmayan kültürel miras çalışmalarında, şehrin...

Bursa'da, tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ele alınan somut olmayan kültürel miras çalışmalarında, şehrin değerlerini öne çıkaran basılı eserlere, 8 dilde hazırlanan 'Bursa’nın 100 Güzeli' adlı kitap da eklendi.

Bursa tarihinde öne çıkan şahsiyetler, günümüzde izleri kaybolan eserler, gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Bursa belgeliğini zenginleştiren Büyükşehir Belediyesi, kentin ulusal ve uluslararası tanıtımı için önemli bir eseri daha Bursa’ya kazandırdı. Fotoğraf sanatçısı Sabit Buçinca Bölükemini’nin objektifinden, Bursa’nın gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin fotoğraflarının bir araya getirildiği kitap Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Çince, Japonca, Fransızca ve Almanca olarak 8 dilde hazırlandı. Kente gelen yabancı turistler için de önemli bir rehber niteliği taşıyacak olan eser, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak hizmet veren tarihi Fabrika-i Hümayun’da kamuoyuna tanıtıldı.

Reklam
Reklam

Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; Bitinya, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Bursa’nın neredeyse her sokağına bir kitap yazılabileceğini söyledi. Kentin zengin tarihi birikiminin gelecek kuşaklara aktırılması adına önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, bir taraftan restore ederek ayağa kaldırdıkları tarihi eserleri fonksiyonlandırıp, yaşayan mekanlar haline getirirken, bir taraftan da somut olmayan kültürel miras üzerine önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıllarlarla birlikte Bursa’nın değerlerinin önplana çıkarıldığı 150’ye yakın eserin Bursa Belgeliği'ne kazandırıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Bizler de yurt dışına gittiğimiz zaman, vakit darlığı nedeniyle oranın her yerini gezemeyeceğimiz için orayı anlatan kitaplar arıyoruz. Bursa’nın da böyle bir esere ihtiyacı vardı. Bursa, dağından denizine, hanlarından hamamlarına, medreselerinden şelalelerine kadar zengin bir tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındırıyor. Kısa süreli kente gelen turistlerin tüm bu güzellikleri görmesi ve bilgi sahibi olması mümkün değil. Ancak bu eserle, Bursa’nın bütün güzellikleri hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa’nın, 8 dilde tanıtıldığı ilk eser özelliğine sahip olan kitaba, metin yazarlığıyla katkı veren Cevat Akkanat ve Demet Çoraklı Yıldız da dünyanın gözbebeği olan ancak farklı sebeplerle ihmale uğramış Bursa’nın, son yıllarda yapılan çalışmalarla yeniden kalkınmada zirveye doğru ilerlediğini belirtti. Yıldız, bu çalışmaları hayata geçiren Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Kitabın hazırlanmasını sağlayan Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan da 8 ayrı dilde hazırlanan kitabın, kentin uluslararası alanda tanıtımı için büyük bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: