Bursa'nın 5 ilçesinde okullar tatil

BURSA (İHA) - Bursa Valiliği, şehir merkezindeki okullarda eğitime devam kararı aldı. Ancak yoğun kar yağışı bulunan 5 ilçede eğitime ara verildi.

Şehirde zaman zaman etkili olan kar yağışına rağmen yolların açık olması, meteoroloji yetkililerinin kar yağışının etkisini kaybedeceğini bildirmesi üzerine kar komitesinden devam kararı çıktı. Buna göre Bursa'ya bağlı Gemlik ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde merkezdeki okullar dahil 2 gün, Mudanya, Orhangazi ve İznik ilçelerinde ise köylerden taşımalı sistemle merkeze gelen öğrencilere 1 gün süreyle okullar tatil edildi. Bu üç ilçe merkezindeki öğrencilerin eğitime devam edecekleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Bu arada Vali Oğuz Kağan Köksal başkanlığında yapılan toplantıda, Köy Hizmetleri, Milli Eğitim, Meteoroloji Müdürleri ile Afet Koordinasyon Merkezi'nden Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Aydın çalışmalar hakkında bilgi verdi. 3 gün aşırı soğuk ve buzlanma sebebiyle tuzlama ve yol açma çalışmalarının aralıksız devam edeceği belirtilerek, vatandaşların don olaylarına karşı tedbirli olmaları istendi.