Bursa’nın belleği güçleniyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa belgeliğine kazandırılan ‘Bursa Camilerinde Revak’, ‘Uludağ’ın...

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa belgeliğine kazandırılan ‘Bursa Camilerinde Revak’, ‘Uludağ’ın Arka Yüzü’ ve ‘Bursa Kaynakçası’ kitaplarını kamuoyuna tanıttı.
Setbaşı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile ‘Bursa Kaynakçası’ eserinin yazarı Nezaket Özdemir ve ‘Uludağ’ın Arka Yüzü’ kitabının yazarı Doç. Dr. Alaattin Dikmen de katıldı.
Başkan Recep Altepe, Bursa’nın müze kent kimliğini öne çıkaran çalışmalarıyla kentin tarihi kimliğini geleceğe taşıdıklarını ifade etti. Bursa’da kaybolmaya yüz tutan değerleri, bilgi, belge ve dokümanları gelecek yüzyıllara taşıyan çalışmalara devam ettiklerini belirten Altepe, kentte yapılan tüm tarihi ve kültürel çalışmalarla tarihsel bilinçte önemli mesafe kat edildiğini vurguladı.
Bursa’nın bu noktada Türkiye’de ve dünyada örnek bir kent olduğunu anlatan Başkan Altepe, Bursa’daki tarihin öne çıkarıldığı projelerin UNESCO’nun da dikkatini çektiğini belirtti. “Bursa’nın belleğini güçlendiriyoruz.” diyen Başkan Altepe, Bursa Araştırmaları Merkezi koordinasyonunda hazırlanan 3 yeni eserin tanıtımını yaptı.
‘Bursa Kaynakçası’ eserinin yazarı Nezaket Özdemir, kitabının hazırlık sürecinden bahsetti. Özdemir, yaklaşık 15 yılı aşkın bir zamanın ürünü olan eserinin Büyükşehir Belediyesi sayesinde yayımlanarak, okurla buluşmasının heyecanını yaşadığını belirtti. Bursa’nın içeriğiyle birçok kaynakçanın yazımına ilham vereceğini anlatan Özdemir, 12 bin yıllık bir geçmişi olan Bursa’nın kaynakçasını hazırlama sürecini de ‘deliliğe methiye’ olarak yorumladı.
‘Uludağ’ın Arka Yüzü’ adlı eserin yazarı Doç. Dr. Alaattin Dikmen de son 1,5 yıldır Diyarbakır’da yaşadığını söyleyerek, kitap tanıtım toplantısı sebebiyle geldiği Bursa’da yaşamanın güzelliğine dikkat çekti.
Dikmen, kitabını hazırlarken oldukça zor şartlarda çalıştığını vurgulayarak, emeklerinin karşılığını almanın heyecanını yaşadığını söyledi. Bu tür çalışmalarda güçlü bir destek bulmanın zor olduğuna değinen Dikmen, "Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Orhaneli Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Arkamda böylesi bir güç olduğunu bilmek güzel. Dağ yöresi birçok özelliği ve güzelliği bünyesinde barındırıyor. Bursa, bir dünya şehri. Kültürüyle, hayat tarzıyla Bursa gerçekten insanı dönüştürüyor. Bursa, her güzelliği hak ediyor." şeklinde konuştu.
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da Kurtuluş Savaşı’nda ve daha sonra 1924 yılında yangını yaşayan Orhaneli’nin geçmişinin ancak yazarların gayretiyle bugüne taşındığını anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz