Bursa'nın fethinin 686. yılı

8. Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında Rahvan At Koşusu düzenlendi.

8. Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında Rahvan At Koşusu düzenlendi.

Merkez Osmangazi Belediyesi tarafından organize edilen ve Nisan ayı boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin son programı Rahvan Atları Koşusu oldu.

Yunuseli Yeni Kurban Pazar Alanı'nda yapılan koşuya katılan 85 at ve sahibi, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, taylar, tozkoparan, Arap doludizgin, yerli doludizgin ve ithal rahvan kategorilerinde birinci olmak için yarıştı.

Reklam
Reklam

Yarışmada birinci olanlara bin ila 4 bin lira arasında değişen miktarlarda para ödülleri verildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın fethini Nisan ayında halkın yoğun katılımıyla dolu dolu kutladıklarını söyledi.

Rahvan Atları Koşusu'na ülkenin dört bir yanından katılım sağlandığını dile getiren Dündar, belediye olarak rahvan atçılığına önem verdiklerini, gelecek yıllarda da benzer yarışların düzenleneceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz