Bursa'nın Fethinin 688’inci Yıl Dönümü Hazırlıkları

 Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenecek olan "Osmangaziyi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri" hazırlıkları başladı.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenecek olan "Osmangaziyi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri" hazırlıkları başladı. Bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan 'Osmangaziyi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin hazırlık toplantısı, Merinos Tren İstasyonunda yapıldı. Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre; Bursa'nın fethinin 688’inci yıl dönümünde gerçekleştirilecek olan şenlikler, 5 Nisan tarihinde Tophane Meydanı’nda yapılacak olan açılış töreni ile başlayacak. Osmangazi Belediyesi tarafından 5-6-11-12-13 ve 20 Nisan tarihlerinde çeşitli organizasyonların gerçekleştirileceği fetih şenliklerinde Osmanlı tarihi, düzenlenecek etkinliklerle günümüze taşınacak. Şenlikler, 20 Nisan tarihinde düzenlenecek Rahvan Atları Koşusu ile son bulacak. Her yıl geniş katılımla gerçekleştirilen köy düğünü geleneği, bu yıl da yaşatılacak. Ahmet Köy’den kız alınıp Aksungur'da düğünün yapılacağı köy düğünü için hazırlıklarına da başlandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: