Bursa’nın Geleceği Kentsel Dönüşümde

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu’nu...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu’nu kabul ederek, belediyenin yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları ile Şehircilik Akademisi hakkında bilgi verdi. Dündar, Bursa’daki kentsel dönüşümün yerel müteahhitler tarafından yapılmasını desteklediklerini söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İMSİAD Yönetim Kurulu Üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, Osmangazi Belediyesi olarak kaçak yapılaşmayla mücadelede önemli adımlar attıklarını söyledi. TBMM’de yasalaşan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun”un şehirlerin yenilenmesinde önemli bir adım olduğunu ve öncelikli şehirlerarasında Bursa’nın da yer almasının büyük bir fırsat olduğunu anlatan Başkan Dündar, Bursa’daki dönüşümün yerel müteahhitler tarafından gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Belediye olarak üzerlerine düşen tüm çalışmaları yaptıklarının altını çizen Başkan Dündar, “Kentsel Dönüşüm Master Planı için çalışıyoruz. 5 noktaya sismik ölçüm istasyonları kuruyoruz. Bu istasyonları ulusal ağa bağlayacağız. Uludağ’da günü birlik alanların planlarını yaparak bakanlığa teslim ettik. Yine 13 Haziran’da dünya çapında kent planlaması ve kentsel dönüşüm uzmanlarını Bursa’da buluşturuyoruz. Tecrübelerini Bursa ile paylaşmalarını sağlıyoruz. Akademik Odalarla sürekli irtibat halindeyiz. Bursa’yı ve Osmangazi’yi geleceğe çok daha güvenli ve sağlıklı bir şehir olarak aktarmanın tüm altyapısını oluşturuyoruz. Kentsel dönüşüm noktasında Osmangazi Belediyesi olarak ciddi kafa yoruyoruz. Teknik personelimiz ve üniversitelerle yaptığımız iş birliği çerçevesinde Şehircilik Akademisi’ni kurduk. Bursa için ne yapabiliriz onun derdindeyiz” dedi.

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır da Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Bursa’nın çeşitli bölgelerinde kentsel dönüşüm için araştırma yaptıklarını anlatan Gökçadır, Şehir Plancıları Odası ile belli noktalar için iki farklı 1/5000’lik plan hazırladıklarını aktardı. Gökçadır, “Bursa’da belediyelerin yapacakları planların makro çapta gerçekleştirilmesini istiyoruz. Kol kola girerek Bursa’nın dönüşümünü birlikte yapabiliriz. Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı plan çalışmaları da bizim işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Umarız kısa zamanda örnek bir kentsel dönüşümle halkımızın karşısına çıkarız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: